Úvod Novinky Zaujímavosti
Slovenská lekárka žijúca v Izraeli prehovorila o očkovaní
Slovenská lekárka žijúca v Izraeli prehovorila o očkovaní

Slovenská lekárka žijúca v Izraeli prehovorila o očkovaní

Odborníčka chváli najmä rýchlosť aj celkovú organizáciu vakcinácie.

Množstvo ľudí po celom svete čaká na vakcínu. Slovensko nie je výnimkou. Ako Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky uviedlo ešte pred štartom očkovania koncom minulého roka, vakcína bude dostupná pre každého občana bezplatne, očkovania sa budú môcť ľudia zúčastniť na dobrovoľnej báze.

Kým v našich končinách s vakcináciou len začíname, v Izraeli dostávajú ľudia podľa slov slovenskej lekárky už druhú dávku. „Očkovanie je veľmi dobre organizované, organizujú ho nemocenské poisťovne, Červený kríž a do tejto akcie sa zapája aj armáda," povedala pre televíznu Reginu slovenská lekárka Mira Klein.

Vakcíny aj pre mladších

Podľa aktuálnych správ Izrael v priebehu troch týždňov zaočkoval milión a pol obyvateľov. Izraelský vakcinačný plán sa mimoriadne podobá tomu nášmu. Ako prví prišli na rad lekári, sestry, sanitári, zdravotnícky personál v nemocniciach, následne sa začalo očkovať v domovoch sociálnych služieb. Na rade sú teraz občania starší ako 60 rokov.

Očkovacie dávky nie sú na konci dňa úplne presne vypočítané a ukladať ich späť do mraziarenských boxov nie je dovolené, hovorí skúsená lekárka. Aj preto sa k vakcínam dostávajú aj oveľa mladší ľudia. Najmä takí, ktorí chcú cestovať a voľnejšie sa pohybovať. „Aby nič nevyšlo nazmar," konštatuje pani Klein.

Televízna Regina naživo každý pracovný deň o 16:20 hod. na Dvojke

Jej skúsenosť s očkovaním, ale aj to, či mala nejaké vedľajšie účinky, sa dozviete v priloženej reportáži. Viac o dianí v regiónoch aj novinkách televíznej Reginy na facebookovej stránke.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia