Úvod Novinky Zaujímavosti

Inšpirujte sa veľkonočným receptom Gizky Oňovej

Speváčka, muzikálová, herečka, známa televízna tvár, no všetci ju poznáme predovšetkým ako veselú dámu s energiou na rozdávanie! Do Tajomstva mojej kuchyne zavítala Gizka Oňová so svojim veľkonočným receptom.

Inšpirujte sa veľkonočným receptom Gizky Oňovej

Veľkonočná mäsová roláda je vhodná na akýkoľvek stôl a nie práve len ten veľkonočný! Na jej prípravu budeme potrebovať niekoľko surovín:

1. Cibuľka, sampiňóny, kápia, uhorka, hrášok

2. Mleté bravčové mäso (môžete obmeniť podľa chuti)

3. Vajíčka

4. Mlieko, smotana

5. Údená krkovička

6. soľ, korenie, majoránka (ochutíme podľa seba)

7. Olej


Postup:

Mleté mäso ochutíme koreninami a cesnakom nasekaným nadrobno. Pridáme mlieko, na kocky nakrájanú údenú krkovičku a dve vajcia. Vypracujeme zmes, ktorú rovnomerne rozložíme na vymastený alobal do tvaru obdĺžnika (asi 20 x 30 cm).

Pripravíme plnku: Na oleji speníme cibuľu a šampiňóny, pridáme 5 rozšľahaných vajec a spravíme praženicu. Po vychladnutí ju rovnomerne rozotrieme na mäsový základ , posypeme nakrájanou kapiou, uhorkami a trochou hrášku. Alobal so zmesou zvinieme do rolády, vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi hodinu.

Na roztopenom masle podusíme mrazený hrášok, pridáme smotanu a rozmixujeme. Na záver hráškový krém dochutíme soľou a korením. Roládu môžete konzumovať za tepla aj za studena. Dobrú chuť!

25 50 75 90