Veľkonočná mäsová roláda je vhodná na akýkoľvek stôl a nie práve len ten veľkonočný! Na jej prípravu budeme potrebovať niekoľko surovín:
1. Cibuľka, sampiňóny, kápia, uhorka, hrášok
2. Mleté bravčové mäso (môžete obmeniť podľa chuti)
3. Vajíčka
4. Mlieko, smotana
5. Údená krkovička
6. soľ, korenie, majoránka (ochutíme podľa seba)
7. Olej
Postup:
Mleté mäso ochutíme koreninami a cesnakom nasekaným nadrobno. Pridáme mlieko, na kocky nakrájanú údenú krkovičku a dve vajcia. Vypracujeme zmes, ktorú rovnomerne rozložíme na vymastený alobal do tvaru obdĺžnika (asi 20 x 30 cm).
Pripravíme plnku: Na oleji speníme cibuľu a šampiňóny, pridáme 5 rozšľahaných vajec a spravíme praženicu. Po vychladnutí ju rovnomerne rozotrieme na mäsový základ , posypeme nakrájanou kapiou, uhorkami a trochou hrášku. Alobal so zmesou zvinieme do rolády, vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi hodinu.
Na roztopenom masle podusíme mrazený hrášok, pridáme smotanu a rozmixujeme. Na záver hráškový krém dochutíme soľou a korením. Roládu môžete konzumovať za tepla aj za studena. Dobrú chuť!