V poslednej časti Tajomstva mojej kuchyne sme privítali Martina Nikodýma, ktorý predviedol svoje kulinárske umenie.
Spolu so šéfkuchárom Gabom Kocákom sa rozhodli vniesť vám do kuchyne trošku vegetariánskej inšpirácie a pripravili fašírky zo sumčeka afrického. Ako prílohu zvolili varené zemiaky v šupke. Na prípravu pokramu budete potrebovať nasledujúce suroviny:
1. zemiaky
2. petržlenová vňať
3. žemle
4. mlieko
5. soľ, olej, čierne korenie, korenie na ryby
6. filet zo sumčeka afrického
7. vajíčko
8. strúhanka
Postup:
1.Zemiaky (ako prílohu) necháme variť v šupke
2. Žemľu nakrájame na konci a namočíme do mlieka, osolíme.
3. Filety zo sumčeka afrického nakrájame na drobné kúsky a vložíme do mixéra.
4. Rybu do hladka rozmixujeme.
5. Z mlieko nasiaknutých žemlí vymačkáme prebytočné mlieko (mohlo by totiž spôsobiť, že fašírky sa budú rozpadať).
6. Sumčeka zmiešame v miske so žemľou a okoreníme.
7. Ak je to nutné, na zahustenie masy pridáme strúhanku.
8. Ochutíme petržlenovou vňaťou a obalíme v strúhanke.
9. Na panvici si zohrejeme olej a dáme naše fašírky smažiť.
10. Vysmážame do zlatista a následne odložíme na kuchynské utierky, aby sme odstránili prebytočnú masť.
11. Uvarené zemiaky v šupke zľahka osmažíme na masle.
12. Dozdobíme petržlenovou vňaťou a dobrú chuť!