Úvod Novinky Zaujímavosti

Inšpirujte sa receptom od Martina Nikodýma

Sympatický moderátor, láskavý tatko, nadšený milovník hôr či včelárstva a naviac i vegetarián!

Inšpirujte sa receptom od Martina Nikodýma

V poslednej časti Tajomstva mojej kuchyne sme privítali Martina Nikodýma, ktorý predviedol svoje kulinárske umenie.

Spolu so šéfkuchárom Gabom Kocákom sa rozhodli vniesť vám do kuchyne trošku vegetariánskej inšpirácie a pripravili fašírky zo sumčeka afrického. Ako prílohu zvolili varené zemiaky v šupke. Na prípravu pokramu budete potrebovať nasledujúce suroviny:

1. zemiaky

2. petržlenová vňať

3. žemle

4. mlieko

5. soľ, olej, čierne korenie, korenie na ryby

6. filet zo sumčeka afrického

7. vajíčko

8. strúhanka

Postup:

    1.Zemiaky (ako prílohu) necháme variť v šupke
    2. Žemľu nakrájame na konci a namočíme do mlieka, osolíme.
    3. Filety zo sumčeka afrického nakrájame na drobné kúsky a vložíme do mixéra.
    4. Rybu do hladka rozmixujeme.
    5. Z mlieko nasiaknutých žemlí vymačkáme prebytočné mlieko (mohlo by totiž spôsobiť, že fašírky sa budú rozpadať).
    6. Sumčeka zmiešame v miske so žemľou a okoreníme.
    7. Ak je to nutné, na zahustenie masy pridáme strúhanku.
    8. Ochutíme petržlenovou vňaťou a obalíme v strúhanke.
    9. Na panvici si zohrejeme olej a dáme naše fašírky smažiť.
    10. Vysmážame do zlatista a následne odložíme na kuchynské utierky, aby sme odstránili prebytočnú masť.
    11. Uvarené zemiaky v šupke zľahka osmažíme na masle.
    12. Dozdobíme petržlenovou vňaťou a dobrú chuť!

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.