Úvod Novinky Zaujímavosti

Ako neplytvať potravinami? Máme pre vás niekoľko tipov

Do chladničky nepatrí všetko. A chlebu škodia mikroténové vrecúška. Tieto chyby robíme najčastejšie a potom sa čudujeme, že jedlo vyhadzujeme.

Ako neplytvať potravinami? Máme pre vás niekoľko tipov

Plytvanie potravinami - jeden z najväčších problémov súčasnosti. Obrovské nákupy, naplnené chladničky, komory, v ktorých je všetkého dostatok. Niekedy až príliš veľa. A potom množstvo potravín skončí v odpadkoch. Rádio_FM sa tejto téme venovalo v rannom vysielaní.

Hostkou bola Alexandra Kolarik, ktorá sa venuje organizovaniu podujatí s cieľom upozorniť na tento problém, ale zároveň aj pomôcť organizovaním tzv. foodsharingových projektov. Toto je spôsob, ako ako minimalizovať potravinový odpad na Slovensku.

Každý z nás musí začať od seba. Ak sa chcete dozvedieť, ako využívať všetko jedlo, ktoré nakúpime, komu môžeme potraviny darovať, počúvajte priložený rozhovor. Alexandra ponúkla aj niekoľko tipov, ako udržať potraviny čo najdlhšie čerstvé.

Podstatné je potraviny správne skladovať. Nedávať do chladničky úplne všetko. Napríklad také ovocie a zelenina tam vôbec nepatrí, chlad dokonca uberá na kvalite. Chlebu škodia mikroténové vrecúška, ideálny je obal z bavlny - postačí aj utierka.

Alexandra Kolarik v Ráne na eFeMku 4.5.2021 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

zdroj foto: Shutterstock

25 50 75 90