Úvod Novinky Zaujímavosti

Bublanina inak. Vyskúšajte ju s pečenými jahodami

Ponúkame inšpiráciu z relácie Tajomstvo mojej kuchyne, ktorá pokračuje v nedeľu podvečer.

Bublanina inak. Vyskúšajte ju s pečenými jahodami

Bublaninu zrejme všetci dôverne poznáme z kuchýň našich starých mám. Skúšali ste ju už ale netradične s pečeným ovocím? Gabo a Robo vám ukážu ako na to.

Na túto sladkú bodku budeme potrebovať:

  • na cesto:
  • 280 g žĺtkov
  • 260 g práškového cukru
  • 250 g bielkov
  • 50 g hladkej múky
  • 50 g zemiakového škrobu
  • 100 g masla
  • na mrveničku:
  • 100 g kyslej smotany
  • 100 g hladkej múky (môžeme dosypať podľa potreby)
  • 100 g masla izbovej teploty
  • 100 g práškového cukru
  • 300 g jahôd
  • 30 g medu
  • 10 g zázvoru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 pomaranč

Nahrejeme panvicu, pridáme nakrájané jahody, med, na plátky nakrájaný zázvor a necháme skaramelizovať. Dochutíme vanilkovým cukrom, pomarančovou kôrou a odstavíme.

Suroviny na mrveničku zmiešame a necháme poriadne stuhnúť.

Žĺtky vymiešame s 200 g cukru do penista, pridáme múku, škrob, maslo a premiešame. Z bielkov a zvyšku cukru vyšľaháme sneh a zľahka primiešame k cestu. Cesto vylejeme na vymastený plech, na vrch dáme jahodovú zmes a nastrúhame mrveničku. Pečieme v rúre vyhriatej na 175°C asi 35-50 minút. Dobrú chuť!

Ak sa chcete inšpirovať aj inými receptami z Tajomstva mojej kuchyne, všetky časti nájdete v našom archíve.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dajte vedieť vašim priateľom a známym.