Bublaninu zrejme všetci dôverne poznáme z kuchýň našich starých mám. Skúšali ste ju už ale netradične s pečeným ovocím? Gabo a Robo vám ukážu ako na to.
Na túto sladkú bodku budeme potrebovať:
- na cesto:
- 280 g žĺtkov
- 260 g práškového cukru
- 250 g bielkov
- 50 g hladkej múky
- 50 g zemiakového škrobu
- 100 g masla
- na mrveničku:
- 100 g kyslej smotany
- 100 g hladkej múky (môžeme dosypať podľa potreby)
- 100 g masla izbovej teploty
- 100 g práškového cukru
- 300 g jahôd
- 30 g medu
- 10 g zázvoru
- 1 vanilkový cukor
- 1 pomaranč
Nahrejeme panvicu, pridáme nakrájané jahody, med, na plátky nakrájaný zázvor a necháme skaramelizovať. Dochutíme vanilkovým cukrom, pomarančovou kôrou a odstavíme.
Suroviny na mrveničku zmiešame a necháme poriadne stuhnúť.
Žĺtky vymiešame s 200 g cukru do penista, pridáme múku, škrob, maslo a premiešame. Z bielkov a zvyšku cukru vyšľaháme sneh a zľahka primiešame k cestu. Cesto vylejeme na vymastený plech, na vrch dáme jahodovú zmes a nastrúhame mrveničku. Pečieme v rúre vyhriatej na 175°C asi 35-50 minút. Dobrú chuť!
Ak sa chcete inšpirovať aj inými receptami z Tajomstva mojej kuchyne, všetky časti nájdete v našom archíve.