Úvod Novinky Zaujímavosti
Vodná nádrž Ružiná bude opäť dostupná verejnosti
Vodná nádrž Ružiná bude opäť dostupná verejnosti

Vodná nádrž Ružiná bude opäť dostupná verejnosti

Známa vodná nádrž si prešla výraznou rekonštrukčnou zmenou. Viac v reportáži z televíznej Reginy.

toto leto budú môcť turisti a miestni opäť zavítať k známej Vodnej nádrži Ružiná. V tomto momente ešte stále vypustená priehrada prechádzala nevyhnutnými rekonštrukčnými zmenami, ktoré dopomôžu k bezpečnejšej prevádzke oblasti.

„Aj napriek všetkým negatívnym postojom, ktoré vznikli v prípade vypúšťania a rekonštrukcie, tak je potrebné si uvedomiť, že aj vodná stavba potrebuje svoju úpravu," vysvetlil Marián Bocák.

Rekonštrukcia si vyžadovala opravu oporného múru, hrádze a v neposlednom rade rekonštrukciu funkčného objektu. Momentálne prebiehajú práce na dne, aby bolo možné v čo najkratšom čase začať s napúšťaním oblasti.

„Nezabúdame ani na spoluprácu so Slovenským rybárskym zväzom, práve rybári budú od septembra zarybňovať túto vodnú stavbu a v ďaleko väčšej miere opäť na jar," dodal na záver hovorca Slovenského vodohospodárskeho podniku, Marián Bocák.

Televízna Regina každý pracovný deň o 16:20 na Dvojke.

Bližšie informácie o tom, ako prebiehala rekonštrukcia vodnej nádrže sa dozviete v priloženej reportáži. Viac o dianí v regiónoch a novinkách televíznej Reginy nájdete na facebookovej stránke.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia