Čo môže byť príjemnejšie ako sa zabaliť do huňatej deky, odhrýzať z ešte teplého čerstvo upečeného koláča a sledovať obľúbené televízne programy?
Doprajte si svoje chvíľky pohody, komfortu a chuti, aj keď je vonku sychravo a po teplých dňoch nie je ani stopy.
Upečte si valašský frgál podľa receptu z relácie Tajomstvo mojej kuchyne, ktorého postup vám ukáže zohratá moderátorská dvojica - Robo Papp a Gabo Kocák.
Klasika so štipkou inovácie
Hoci ide o typický český koláč, Gabo Kocák a Robo Papp ho trošku vylepšili. Do cesta pridali okrem masla aj bravčovú masť, ktorá dodá cestu vláčnosť. A namiesto klasických slivkových "povidlí" pripravili na vrch džem zo sušených hrušiek. Vyskúšate to aj vy?
Vo videách nájdete aj bonus v podobe doma vyrobenej koreniacej zmesi s citrusovou kôrou.
Ak máte radi pečenie a sladké, už teraz sa môžete tešiť na najsladšiu
šou jesene Pečie celé Slovensko. Tucet amatérskych kuchárov vám už od
10.októbra predvedie svoje pekárske umenie na Jednotke.
Želáme dobrú chuť!
Reláciu Tajomstvo mojej kuchyne môžete sledovať každú nedeľu o 18.15 hod. na Jednotke a takisto si ju môžete pozrieť online a zadarmo v online archíve.
Foto: RTVS