Úvod Novinky Zaujímavosti
Slovensko potrebuje v kvalifikácii na MS 2022 zabrať. Sledujte futbal na Jednotke
Slovensko potrebuje v kvalifikácii na MS 2022 zabrať. Sledujte futbal na Jednotke

Slovensko potrebuje v kvalifikácii na MS 2022 zabrať. Sledujte futbal na Jednotke

Slovensko čaká rozhodujúca fáza kvalifikácie na MS 2022 v Katare proti Rusku a Chorvátsku.

Naši futbalisti sa najprv v piatok stretnú s Ruskom a následne v pondelok proti Chorvátsku. Oba súboje môžete sledovať aj s RTVS v priamych prenosoch na Jednotke.

Prvý duel bude pre Slovensko obzvlášť dôležitý. Po zaváhaniach z úvodu kvalifikácie, totiž súrne potrebujeme bodovať naplno.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na Chorvátov s Rusmi totiž strácame pred vzájomnými zápasmi 4 body. „Bolo by pekné stiahnuť Rusov na jeden bod a potom ponaháňať Chorvátov. Pre nás je dôležitý len ten jeden najbližší zápas," povedal aj pre štvrtkové vydanie G-B-S Marek Hamšík.

Proti Rusom sa náš tím pokúsi nadviazať kvalitné septembrové výkony proti Slovinsku, Chorvátsku, či Cypru.

„Budeme do toho musieť dať všetko. Je potrebné sa zomknúť, ako sme to ukázali aj doma. Dať do toho všetko a bojovať do poslednej minúty," dodal Juraj Kucka.

V marci sme po remízach s Cyprom a Maltou dosiahli nad Ruskom cenné víťazstvo 2:1, čo by chceli naši zopakovať aj teraz.

„V tom zápase sme mali nôž na krku. Som rad, že sme ho zvládli a taký podobný výkon budeme musieť podať aj teraz," upozorňuje Milan Škriniar.

Rusko s novým trénerom

Po nedávnych ME, prebral ruskú zbornú nový tréner Valerij Karpin. Pod jeho vedením Rusi vyhrali dve z troch stretnutí, pričom ani raz neinkasovali.

„Keď máte nového trénera, tak to je taký impulz. Formuje sa. Tréner chce priniesť niečo vlastné, a to by sme mali zanalyzovať. Vždy je to o nás, lebo keď podáme dobrý výkon, tak sa na nikoho nebudeme musieť pozerať," pokračoval Matúš Bero.

Program kvalifikácie

  • 8. október (piatok) Rusko - Slovensko od 20:45 hod.
  • 11. október (pondelok) Chorvátsko - Slovensko od 20:45 hod.

Zmapovanú situáciu okolo nového trénera Ruska má aj náš kouč Štefan Tarkovič.

„Hrajú iným spôsobom. Využíva iné typológie hráčov. Snažia sa o pressingový spôsob hry. Majú dobrý návrat pod loptu. Má to nastavené na behavosti a tímovosti. To je možno trochu iné," dodal na záver náš kormidelník.

Slovensko tak bude v piatok potrebovať z Kazane priviesť všetky body. Či sa to našim hráčom, môžete sledovať v priamom prenose na Jednotke aj webe RTVS od 20:20 hod.

FOTO: TASR

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia