Úvod Novinky Zaujímavosti

Zavadzajú vám doma nepotrebné veci, využite ich ako dekoráciu

Aj vám sa v byte či dome hromadia haraburdy, ktoré chcete vyhodiť? Neunáhlite sa. Nepotrebné výrobky dokážete stále využiť.

Zavadzajú vám doma nepotrebné veci, využite ich ako dekoráciu

Je to jednoduché. Stačí sa na ne pozrieť ako na využiteľné predmety. Všeličo na prvý pohľad nefunkčné, totiž dokáže hravo chytiť druhý dych.

Záleží, čo vám v dome či byte zavadzia. Ak ide napríklad o bicykel, ten sa ľahko dá využiť a zakomponovať do každého interiéru.

„V kuchyni vieme z kolies bicyklov spraviť stôl. Máme tiež k dispozícii kľučky či kľuky, ktoré nám poslúžia ako držiaky. V záhrade ich napríklad využijeme na kvetináče a pod.,“ tvrdil vo vysielaní Rádia Slovensko milovník bicyklov Berco Balog.

Podobne sa dá pohrať s rebríkom. Stačí ho natrieť a zrazu máte v záhrade príjemnú dekoráciu, ktorá je zároveň využiteľná v praxi.

Skrášliť sa dá aj okolie panelákov

Nie všetci však žijú v dome s vlastnou záhradkou. Ani ľudia v panelákoch však nemusia zúfať. Podobné dekorácie z nepotrebných vecí dokážu skrášliť aj priestor pred panelákmi či bytovkami.

Dajme veciam druhú šancu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Stačí zapojiť fantáziu a zrazu budete mať pred bránou zaujímavé aranžmány. Pneumatiky, v ktorých rastú kvety, alebo malá skrinka so zásuvkami, kde sú umiestnené kvety. Starý fúrik či nabielo natretá pneumatika od bicykla.

Dokonca aj posteľ na vyhodenie si nájde svoje využitie ako tzv. „daybed“. „Nebojíme sa v záhrade si ľahnúť do postele rovnako ako v interiéri. Pokojne si čítajte knižku alebo sa tam hrajte s deťmi. „Daybed“ je proste super,“ hovorí záhradný architekt Ferdinand Leffler.

Znovuzrodenie nepotrebných vecí, dokáže skrášliť priestor, v ktorom žijete. Stačí trocha fantázie a všetko ide samo.

Pokiaľ by ste chceli načerpať viac podobných inšpirácií, zapnite si Rádio Slovensko a počas dňa získate viacero zaujímavých inšpirácií do života.

FOTO: Shutterstock

25 50 75 90