Úvod Novinky Zaujímavosti
S čím sa hrajú deti Heleny Krajčiovej: Spoznajte edukatívne hry
S čím sa hrajú deti Heleny Krajčiovej: Spoznajte edukatívne hry

S čím sa hrajú deti Heleny Krajčiovej: Spoznajte edukatívne hry

Sympatická herečka sa s divákmi podelila o tipy na didaktické hry, ktoré zabavia celú rodinu.

Helena Krajčiová, herečka a mamička dvoch malých detí, je na hračky skutočná odborníčka.

Do relácie Dámsky klub preto prišla predstaviť zaujímavé hry a hračky, ktoré sú vhodné pre deti každého veku.

Medzi jej najobľúbenejšie patria didaktické hračky, ktoré sú navrhnuté a zostavené špeciálnymi pedagógmi či logopédmi.

Je to vlastne vzdelávací koncept, čiže nielen, že sa hráme, ale trošku sa aj niečo učíme a vzdelávame,“ vysvetlila a pokračovala s predstavovaním hier, ktoré si do relácie priniesla.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ak vaše deti radi nakupujú, iste ich bude baviť hra Obchod, ktorá učí deti nakupovať a hospodáriť s peniazmi. Deti si v nej vyskúšajú, aké je to starať sa o domácnosť, zarábať peniaze, plánovať varenie aj nakupovať v obchode.

Pri tom, ako sa hráme, sa vzdelávame. Lebo napríklad aj počítame, aj si musia uvedomovať, čo tá jedna žena, matka, musí nakúpiť, aby im navarila nejaké jedlo.“

Dovolené je všetko

Veľkou výhodou týchto hier je, že sa s nimi zahrajú mladšie aj staršie deti. Každé dieťa si totiž nájde na hre to, čo ho baví a čo zvládne. Jedna hra tak zabaví celú rodinu.

Ja mám takú skúsenosť, že tie hry, keď sú pre menšie deti, tak tie väčšie deti, tým že im to ide hrozne ľahko, tak si to veľmi užijú,“ povedala herečka a dodala, že na hrách sa jej veľmi páči univerzálnosť podporujúca kreativitu detí.

Príkladom takejto hry je aj Playstix, teda akási stavebnica pre najmenších. Hoci je ku každej hre návod, podľa ktorého si deti môžu postaviť zvieratko, autíčko alebo domček, z jednotlivých kúskov si každý môže postaviť čokoľvek podľa vlastnej fantázie.

To rozvíja fantáziu a pekne to vidíš na tých deťoch, že dokážu rozmýšľať aj takto. Samozrejme, že mám radosť, keď dcérka opustí ten plán, keď už to má v rukách a ide si po svojom,“ prezradila Helena.

Ak vás téma zaujala, nezabudnite sledovať Dámsky klub každý pracovný deň o 12:20 hod. na Jednotke. Všetky odvysielané časti nájdete aj v archíve, kde si ich môžete pozrieť online zadarmo a bez reklamy.

FOTO: Pexels

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia