Úvod Novinky Zaujímavosti
Novoročná výzva pre všetkých fanúšikov sociálnych sietí
Novoročná výzva pre všetkých fanúšikov sociálnych sietí

Novoročná výzva pre všetkých fanúšikov sociálnych sietí

Rady odborníka nám pomôžu urobiť z online priestoru krajšie miesto.

Slušnosť je v súčasnosti obrovskou vzácnosťou. Tak ako sa správame slušne doma, v práci či na verejnosti, rovnako slušne by sme sa mali správať aj na sociálnych sieťach .

„V bežnom živote nemáme radi ľudí, ktorí rozprávajú stále o sebe, takisto nás otravuje, keď nám niekto na sociálnej sieti posiela informácie o svojom dennom režime – od prebudenia až po uloženie sa do postele a neustále zdôrazňuje to svoje JA... pravidlá, ktoré sú v bežnom živote, sú rovnaké alebo veľmi podobné aj v online priestore,“ hovorí Anton Bódis , odborník na etiketu.

Sociálne siete. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zároveň je potrebné spomenúť, že na sociálnych sieťach je veľmi dôležitý prvý dojem . Možností, ako zo seba urobiť lepšieho a krajšieho, je dnes veľmi veľa.

Vypestovať si falošný imidž na sociálnych sieťach síce môžeme, no dlho ho udržiavať nedokážeme. „Ľudia postupom času zistia, že to nie sme naozaj my a že sme sa v snahe o prvý dojem vykreslili o trošku lepšie,“ dodáva skúsený odborník.


Rovnako by sme mali myslieť aj na informácie, ktoré o sebe zverejňujeme. Hovoriť stále o sebe je nielen neslušné, ale aj nebezpečné. Vedieť o komkoľvek príliš veľa nie je dobré a ani vhodné.

Samostatnou témou sú komentáre , ktoré uverejňujeme. Mnohí zabúdajú na to, že stopa na internete zostáva aj po tom, čo zo sociálnych sietí odídeme.

Komentáre na FB. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


„Predtým, ako uverejníme v diskusií akýkoľvek komentár, zamyslime sa nad tým, či by sme to človeku dokázali povedať aj priamo do očí. Dať na internet čokoľvek, keď oproti nám nikto nestojí, alebo nesedí a nepozerá sa nám do tváre, je jednoduché,“ uzatvára slovami o akejsi vnútornej brzde Bódis.

Podarí sa nám ju v novom roku násť? Budeme v internetových diskusiách slušnejší a taktnejší? Rok 2022 by sa tak pre nás mohol stať obrovskou výzvou.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia