Úvod Novinky Zaujímavosti
Vianoce zvládne bez úveru každý. Finančný odborník radí, ako na to
Vianoce zvládne bez úveru každý. Finančný odborník radí, ako na to

Vianoce zvládne bez úveru každý. Finančný odborník radí, ako na to

Hoci sú finančné prostriedky na darčeky obmedzené, nemusíte po Vianociach skončiť s dlhmi. Presvedčte sa.

Aj preto mnohí siahajú po úveroch. Ide pri tom o veľmi nebezpečný krok. Za vidinou radosti a šťastia sa tak ľudia dlhodobo zaväzujú splácať nevýhodné pôžičky.

„Vianoce je však každý schopný zvládnuť bez úveru. Potrebujete len na to myslieť v dostatočnom predstihu a začať si odkladať peniaze osobitne na tento účel,“ povedal odborník na financie Marián Búlik.

Ako nakupovať vianočné darčeky bez úveru? Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

„Najlepšie je, ak po výplate vyhradené suma odchádza na osobitný bankový účet, na ktorý sa siahne až pred Vianocami na potrebné nákupy. Hovorím o niekoľkomesačnom sporení, ideálne v malých sumách hneď od januára,“ dodáva finančný odborník.

Kupujte darčeky aj počas roka

Zároveň dopĺňa, že nákup vianočných darčekov sa dá využiť aj počas roka. Stačí využiť rôzne nákupné akcií či výpredaje.

Darčekom môžu byť rôzne pobyty, kúpené vo výhodných obdobiach roka. „Ešte do leta bola možnosť objednať si aj časť darčekov z Číny, bez platenia osobitnej DPH,“ pokračuje Marián Búlik.

Sám tiež odporúča nákupy na inzerát. Podľa jeho slov nie je žiadna hanba, zaobstarať si zachovalý bicykel, za výrazne nižšiu sumu ako nový, z ktorého bude mať dieťa rovnakú radosť.

„Rozhodne si však neberte úvery na vianočné darčeky. Nakupujte ich podľa svojich finančných možností,“ dodal na záver finančný odborník.

Pokiaľ si chcete vypočuť ďalšie rady Mariána Búlika aj k úverom či hypotékam na bývanie, celý zostrih z jeho rozhovoru nájdete aj v archíve Rádia Slovensko.

Podobné zaujímavé rozhovory a reportáže si môžete vypočuť aj počas živého vysielania Rádia Slovensko na internete.

FOTO: TASR

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia