Sympatická herečka Anka Šišková sa netají svojou láskou k vareniu a pečeniu. Aj to je dôvod, prečo si s Gabom Kocákom v televíznej kuchyni tak skvelo rozumejú.
Tentokrát sa v relácii Tajomstvo mojej kuchyne vrhli na prípravu maškŕt od výmyslu sveta – Anka pripravila cukinovú štrúdľu, Gabo Pavlovovej tortu a verný divák Roman ukuchtil králika na stredomorský spôsob a domáci jogurt.
Všetky zmienené recepty nájdete aj v našom archíve.
Recept na cukinovú štrúdľu s tvarohom
Kým Gabo pripravoval luxusnú Pavlovovej tortu, Anka zamiesila lístkové cesto na slanú štrúdľu. Na jednoduché cesto použila tieto ingrediencie:
- 500 g hladkej múky
- 400 ml vlažnej vody
- 3 PL octu
- 4 PL olivového oleja
- 1/2 ČL soli
Keď mala herečka lístkové cesto hotové, nechala ho niekoľko hodín odležať v chlade. Neskôr ho s Gabovou pomocou naplnila cukinovou plnkou, zrolovala, potrela vajíčkom a dala upiecť.
Tento jednoduchý a rýchly recept zvládnete behom krátkej chvíľky. Ak vás prepadne chuť na niečo dobré, alebo vás prekvapí nečakaná návšteva, slaná štrúdľa s cukinou vás iste nesklame.
Dobrú chuť!
Všetky odvysielané epizódy relácie Tajomstvo mojej kuchyne nájdete v našom online archíve zadarmo a bez reklám.
Na najnovšiu časť s Ankou Šiškovou a Gabom Kocákom sa nezabudnite pozerať už v nedeľu o 18:15 hod. na Jednotke a live na webe RTVS.
FOTO: RTVS