Podľa Katky, ktorá súťažila v prvej sérii najsladšej šou Pečie celé Slovensko, by mala mať správna gazdiná doma v nejakej podobe záhradné ovocie – či už čerstvé, alebo mrazené.
Katka navyše prezradila jej trik na čokoládové mascarpone bez hrudiek. Nájdete ho vo videu:
Katka pripravila tri zaujímavé recepty zo záhradného ovocia:
- strúhaný tvarohovo-ríbezľový koláč
- falošné tiramisu
- wafle
Katka vybrala ako záhradné ovocie maliny, višne a ríbezle – na nich vyzdvihla najmä ich príhodnú kyslosť a variabilnosť.
„Nie je nikto, kto by nepoznal strúhaný tvarohový koláč. Obvykle sa robí v kakaovej verzii, u nás je ale obľúbená jeho “biela” verzia s kyselkavými ríbezľami, ktoré krásne dopĺňa jeho sladkosť,” hovorí Katka o prvom recepte.
Jeho príprava je naozaj jednoduchá
Ak sa ponáhľate, cesto ani nemusíte dávať do chladničky. Komu nejdú na chuť ríbezle, nahradiť ich môže v tomto recepte aj napríklad malinami, mixom červeného ovocia, alebo na drobné kocky nakrájané marhule.
Falošné tiramisu
Pri druhom koláči zvolila nevšednú kombináciu malín a banánu. Spolu s ostatnými surovinami však “Falošné tiramisu” hrá perfektne na všetky chute a osvieži v teplom letnom dni. Neodolateľnú kombináciu vytvorila aj v treťom recepte. Čo sa hodí ku kyselkavým višniam viac ako sladké wafle?
Celú reláciu Dámsky klub si môžete pozrieť zadarmo a bez reklamy v online archíve.
Prvú sériu šou Pečie celé Slovensko si môžete opäť vychutnať od nedele 26. júna na Jednotke.