Úvod Novinky Zaujímavosti
Virtuálny influencer: Nový fenomén na internete klame telom
Virtuálny influencer: Nový fenomén na internete klame telom

Virtuálny influencer: Nový fenomén na internete klame telom

Vypočujte si, kto to je, ako sa správa a v čom všetkom nás dokáže ovplyvniť.

Influencerov (ľudí s obrovským vplyvom na sociálnych sieťach) z mäsa a kostí poznáme. Mnohých dokonca sledujeme a denne vidíme, čo robia, varia, kam cestujú, s kým sa stretávajú či aké produkty ponúkajú a odporúčajú.

Počuli ste však už o virtuálnych influenceroch? Vytvoril ich počítač, klamú telom a rovnako šikovne nás dokážu ovplyvniť či inšpirovať. A čoraz viac sa stávajú obrovským fenoménom. Tejto téme sa vo vysielaní venoval aj Slovenský rozhlas.

Virtuálni influenceri: Kto sú? Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


„Virtuálny influencer je osoba vytvorená v počítači, môže to byť aj kreslená postavička, ale aj trojrozmerná osoba,“ vysvetľuje Juraj Kováč z agentúry This is Locco.

Sledujme, obdivujme, no preverujme

Mnohí z nás si možno často ani neuvedomujeme, že influencer, ktorého obľubujeme, je virtuálny. Tím expertov mu dokáže dať konkrétnu tvár, konkrétny hlas, virtuálny influencer dokáže s fanúšikmi komunikovať či vyzývať ich k interakcii.

Výhodou digitálnych osobností je, že sa dokážu plne prispôsobiť značke, ktorú propagujú aj cieľovej skupine, ktorú majú zaujať.

Jednu virtuálnu influencerku máme aj na Slovensku. Všetky jej aktivity sú ušité na mieru tým, ktorých chce osloviť. Fanúšikom vo svojich príspevkoch kladie otázky či dokonca aj spieva.

Nemusí ísť však stále len o zábavu, aj virtuálny influencer môže na svojich online kontách komunikovať aktuálne témy či otvárať citlivé spoločenské otázky.

Mali by sme byť však mimoriadne obozretní. „Môžu prezentovať aj nedosiahnuteľnú krásu a životný štandard, čím sa posilňujú nezdravé stigmy v súvislosti s ľudským telom,“ hovorí Vladimíra Hladíková z Fakulty masmediálnej komunikácie v Trnave.

25 50 75 90
Zdroj foto: Shutterstock

Živé vysielanie ??:??

Televízia