Úvod Novinky Zaujímavosti
Komédie, ktoré vás rozosmejú až tak, že sa z toho zároveň rozplačete
Komédie, ktoré vás rozosmejú až tak, že sa z toho zároveň rozplačete

Komédie, ktoré vás rozosmejú až tak, že sa z toho zároveň rozplačete

Hosťujúci herec Marek Majeský bodoval aj v komédii Lá-á-á-ska.

Spišské divadlo (SD) v Spišskej Novej Vsi hodnotí 32. divadelnú sezónu veľmi pozitívne, stúpol počet predstavení, návštevnosť aj tržby.

Komédie bodujú u divákov


zdrhni-Insta

Jeden z najúspešnejších titulov Spišského divadla komédiu Zdrhni pred svojou ženou okomentovala diváčka na sociálnej sieti divadla týmito slovami:

„Dávno som sa tak nenasmiala, aj poplakala si od smiechu zároveň.“

Ako informovala hovorkyňa divadla Veronika Fitzeková, počas uplynulých desiatich mesiacov uviedli sedem premiér a divadlo fyzicky navštívilo viac ako 37.000 divákov, čo predstavuje nárast o 16.700.

Tržby z predaja vstupného dosiahli takmer 240.000 eur, teda takmer o 160.000 eur viac ako v predošlom období. Herci odohrali spolu 189 inscenácií, z toho 78 hier pre deti a mládež.

Podľa Fitzekovej suverénne najhranejšou rozprávkou bola Perníková chalúpka s 34 predstaveniami, ktorú videlo spolu vyše 6400 návštevníkov:

„Organizovaných predstavení bolo spolu 75 a navštívilo ich 45 percent divákov. Za nimi k nám cestujú diváci nielen zo Spiša, ale aj zo Žiliny, z Trnavy, Trenčína, Oravy, Liptova, Košíc či Prešova.“

Lákadlom sa stal Marek Majeský


Marek-Majeský-Martin-Baumann-TASR

Spomedzi titulov pre dospelých najviac hrali komédiu Lá-á-á-ska s Marekom Majeským, ktorú si prišlo pozrieť takmer 3700 divákov. Hovorkyňa dodala:

„Top predstavením sa stala komédia Zdrhni pred svojou ženou. V posledný deň roka ju videlo 325 návštevníkov.“

Uplynulá divadelná sezóna bola podľa riaditeľa SD Radovana Michalova pestrá:

„Otvorili sme ju s novou vizuálnou identitou, po dvojročnej prestávke sme opäť zorganizovali 12. ročník festivalu Divadelný Spiš a hosťujúcim členom umeleckého súboru sa stal slovenský herec Marek Majeský, ktorý sa predstavil v hlavnej úlohe komédie Lá-á-á-ska. Činoherný súbor od januára vedie nový umelecký šéf Viktor Kollár a ukončili sme komplexnú obnovu priestoru a techniky v multifunkčnom priestore Štúdio SD. Ten chceme v novej sezóne opäť sprístupniť verejnosti. V závere sezóny sme začali modernizovať divadelnú techniku, na čo sme z Integrovaného regionálneho operačného programu získali takmer 205.000 eur.“

Divadelná žiacka knižka


Spišské-Svätopluk-Písecký-TASR

Do nadchádzajúcej sezóny vstúpi divadlo s novou webovou stránkou a projektom Divadelná žiacka knižka. Návštevníkom chcú okrem iného priniesť aj iné ako divadelné zážitky počas Noci divadiel alebo dňa otvorených dverí.

Riaditeľ dodal:

„Potrebujeme však zvýšiť finančné prostriedky na platenú reklamu a získavať divákov novými spôsobmi. Hľadáme partnerov pre naše inscenácie.“

Snažia sa prefinancovať aj nové aktivity.

25 50 75 90
Zdroj: TASR, Instagram

Živé vysielanie ??:??

Televízia