Úvod Novinky Zaujímavosti
Detská univerzita: Prečo veríme na bosorky a ako vzniká film?
Detská univerzita: Prečo veríme na bosorky a ako vzniká film?

Detská univerzita: Prečo veríme na bosorky a ako vzniká film?

Aj tieto otázky si kladú študenti Detskej univerzity Komenského.

Nadšený šepot, zvedavé otázky a množstvo zdvihnutých rúk. Aj tak vyzerajú letné stredy venované zaujímavým prednáškam s poprednými slovenskými odborníkmi.

Počas letných prázdnin sa desiatky detí vo veku od 9 do 14 rokov stretáva v priestoroch Univerzity Komenského a Radošinského naivného divadla. 21 ročník Detskej univerzity je v plnom prúde.

Zvedaví študenti a skvelí prednášajúci

Malí študenti si môžu vypočuť napríklad prednášku na tému: Prečo ľudia veria na čarodejníctvo, ktorú si pripravila etnologička Tatiana Bužeková.

„Myslím si, že môže existovať aj teraz mágia, ale je to podľa človeka, že či v to verí... Prekvapilo ma, že aj teraz ľudia veria na to čarodejníctvo po celom svete...“ odpovedali deti našej redaktorke, ktorá sa vydala urobiť anketu.

Peter Bebjak

Na javisko sa postavil aj filmový a televízny režisér Peter Bebjak. Ten deťom porozprával o tom, ako vzniká film či koľko trvá jeho výroba.

„Môj ujo je herec a oni to musia asi tak deväť alebo osemkrát hrať, dokiaľ režisér nebude spokojný... Je to podľa mňa veľmi zložité, ale môže to byť aj zábavné... Mňa odmalička lákalo toto herectvo...“ zaznievalo z úst malých nadšených poslucháčov a divákov.

Budúcu stredu sa pred študentov Detskej univerzity postaví divadelný režisér a dramaturg Marián Amsler. Deťom vysvetlí, prečo aj najstaršie divadelné hry môžu byť modernými inscenáciami.

Okrem zaujímavých a prínosných prednášok sa deti zúčastnia aj viacerých workshopov exkurzií. Navštívia Bibianu, Kriminalistický a expertízny ústav a zavítajú dokonca aj do Slovenského rozhlasu, kde sa s nimi stretnú redaktori a redaktorky Rádia Regina Západ.

25 50 75 90
FOTO: Facebook / Detská univerzita Komenského

Živé vysielanie ??:??

Televízia