Audiodokument Rádia Devín

Audiodokument Rádia Devín prináša autentické zvuky, ktoré vás prenesú v čase a priestore, odhaľuje skutočné príbehy, dáva hlas tým, ktorých nepočuť a vracia sa k udalostiam, ktoré formovali našu spoločnosť a identitu.
Každý audio dokument prináša rozprávanie založené na dôkladnom výskume, archívnych materiáloch a obsažných rozhovoroch s priamymi protagonistami, svedkami a odborníkmi.
Cieľom audio dokumentov Rádia Devín je nielen informovať, ale aj inšpirovať, či vzbudiť záujem poslucháčov a dôležité témy a udalosti, o ktorých treba hovoriť.

Vysiela sa v poslednú nedeľu v mesiaci po 15:00.
Popis epizódy
Poetický dokumentárny fíčer s názvom Slnkom zaliata alebo Rozkrývanie Sklenej huty sa pokúša zlúpnuť z priestoru Sklenej huty jednotlivé vrstvy minulosti a na každú jednu sa pozrieť cez ľudské príbehy i cez rozhovory s odborníkmi či pamätníkmi. Sklári. Huncokári. Pálffyovská lesná železnica. Štyridsaťročná história skautských táborov modranského skautského zboru Fénix. To je štyristo rokov jedného miesta, ktorého genius loci je taký silný, že nepochybne musí byť tlčúcim srdcom Malých Karpát! Taká je Sklená huta! Okrem rozprávania ľudí sa autori dokumentárneho fíčra Veronika Hajdučíková a Ján Púček pokúsili zachytiť aj reč krajiny, jej zvuky a momenty, akými sa Sklená Huta dokáže prihovoriť priamo na mieste.
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Archív - zvoľte dátum



Archív - zvoľte dátum

Reláciu najbližšie vysielame

  • Sobota 10.08. 07:30
  • Sobota 17.08. 07:30
  • Sobota 24.08. 07:30
  • Sobota 31.08. 07:30