Doma je doma

Rozhovory Evy Pribylincovej s ľuďmi, ktorí nadobudli životný štýl a pracovný know-how v zahraničí, avšak po čase sa vrátili domov a tu ho aplikujú.
Vysiela sa v Rádiu Slovensko v nedeľa po 14:30.
Popis epizódy
Dominik Číra sa ako čerstvý absolvent saleziánskeho gymnázia v Šaštíne rozhodol odísť študovať sociálnu a masmediálnu komunikáciu do Ríma na Pápežskú Univerzitu Svätého Kríža. Po štyroch rokoch štúdií dostal príležitosť pracovať v televíznej agentúre RomeReports TV News Agency a ako kameraman mediálne pokrýval veľkú časť významných udalostí, akými boli napr. pohreb pápeža Jána Pavla II., nasledujúcu voľbu nového pápeža či apoštolské cesty hlavy Cirkvi v zahraničí. Sporadicky zo zahraničia spolupracoval s TV Lux alebo spravodajskou TA3. Práve tam sa, po jeho návrate na Slovensko po 12 rokoch rímskeho „exilu“, skrížili životné cesty s jeho manželkou Zuzanou. A keďže Dominik sa popri kameramanskej práci v Ríme priučil aj originálnemu talianskemu remeslu vo výrobe gelata - teda zmrzliny - mladí manželia Zuzana a Dominik Čírovci sa rozhodli, že opustia svet médií a začnú budovať rodinný podnik Cremì gelato&caffè priamo v centre Trnavy, odkiaľ Dominik pochádza. Ako s úsmevom na tvári hovoria, zmrzlinu začali vyrábať hlavne kvôli sebe. Keďže na Slovensku funguje len veľmi málo prevádzok, kde by sa dala degustovať ozajstná talianska kvalita. A tak dnes kŕmia Trnavu a široké okolie zmrzlinou bez umelých farbív a dochucovadiel. Zato s vysokým obsahom ovocia v sorbetoch alebo farmárskeho mlieka a smotany. Radšej sa s nimi dajte do reči, lebo ako vravia: „Táranie“ so zákazníkmi majú na tejto práci najradšej. | Rubriku Doma je doma pripravuje RTVS - Slovenský rozhlas, Rádio Slovensko, SRo1. Každú nedeľu po 13:30.
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Archív - zvoľte dátum

 

Archív - zvoľte dátum

Reláciu najbližšie vysielame

  • Sobota 30.11. 03:38
  • Nedeľa 1.12. 14:39
  • Sobota 7.12. 03:38
  • Nedeľa 8.12. 14:39
  • Sobota 14.12. 03:38
  • Nedeľa 15.12. 14:39
  • Sobota 21.12. 03:38