Pohoda_FM

Rozhovory s osobnosťami z oblasti hudby, ich príbehy aj hudobný výber. Navyše posledný utorok v mesiaci živé vystúpenie domácej kapely z Komorného štúdia Slovenského rozhlasu za účasti publika s voľným vstupom. S Pavlom Hubinákom každý utorok od 20:00 do 21:00.
Popis epizódy
Vystúpila kapela DRŤ a zahrala skladby z pripravovaného albumu Drôtenky.
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Archív - zvoľte dátum

Album Drôtenky sa zaoberá témou verbálneho násilia a rôznymi ženskými pozíciami v súčasnej slovenskej spoločnosti. Každá skladba predstavuje inú persónu, ktorá odhaľuje konkrétny problém, ktorému dnes čelíme. Skladby sa zameriavajú na tlak a násilie páchané na ženách, ako aj na vyhýbanie sa zodpovednosti v situáciách, keď človek nezasiahne proti negatívnym okolnostiam. Ďalej sa venujú susedským vzťahom, ktoré reflektujú rasizmus, sexizmus, xenofóbiu a zatváranie očí pred existenciou vojny. V textoch sa tiež pracuje so slovenskými legendami a mýtmi, a kladú sa otázky o budúcnosti.

Texty a spev na novom albume kapely Drť vytvára poetka a performerka Zuzana Husarová. Kapelu zároveň posilnila klávesistka Eva Sajanová (God and Eve). Autorom skladieb je Miroslav Tóth, ktorý hrá na barytónovom saxofóne. Marek Buranovský (Vojdi) hrá na barytónovej gitare, Lucia Chuťková (Hvozd) na druhých klávesoch, Márton Csernovszky (Deus Ex Quartet, Kinetic Erotic) na basovej gitare a Jozef Krupa (Ankramu) na bicích. Na troch skladbách zdvojuje basovú gitaru Tomáš Bateško (Vojdi). Album Drôtenky vychádza tento rok na novom slovenskom labeli Lowbottomy.

Playlist:

Drť - Drôtenky
Drť - Prísne tichá
Drť - Nepočula
Drť - Kosačku
Drť - Za záclonou
Drť - Relaxujem
Drť - Bludičky
Drť - Čakáme
Drť - Chaos tento štát
Drť - Čo máme
Drť - Lao-c' & Jonathan Sacks

Archív - zvoľte dátum

Reláciu najbližšie vysielame

  • Utorok 1.10. 20:00
  • Utorok 8.10. 20:00
  • Utorok 15.10. 20:00
  • Utorok 22.10. 20:00