Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Popis epizódy
Az utóbbi napok fontos hazai magyar vonatkozású híre, hogy önálló államfőjelöltet állít a Magyar Közösség Pártja, aki remélt szavazói bázisát bővítve – idézve szavait – a hazai kisebbségek jelöltje akar lenni. Az MKP legfelsőbb vezetésének vélekedése szerint a párt ezzel jó és forradalmi döntést hozott; mások szerint viszont ez a lépés tovább gyöngíti annak esélyét, hogy jövő tavasszal egy ellenzéki jelölt legyőzze a Szlovákiában egyedül kormányzó Smer jelöltjét. Mi tehát az MKP szándékának valós tétje és egyben gyakorlati esélye, illetve miként látja a saját sanszait maga a jelölt? Különösen annak fényében, hogy az utóbbi másfél évtizedben nem megosztó, hanem az ország higgadt s demokratikus erőit támogató politikai pártként jelenítette meg önmagát. Minderről Bárdos Gyulával, Szlovákia sorozatban 12. államfőjelöltjével Miklósi Péter beszélget.