Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Popis epizódy
Az Eurostat úniós statisztikai hivatal minap közzétett jelentése szerint tavaly Szlovákia lakosságának 20 százalékát, tehát minden ötödik embert fenyegette a szegénység és a kirekesztettség. Egy friss hazai újsághír szerint pedig az országos statisztikai hivatal vázolt komor képet a szlovák gazdaság harmadik negyedéves alakulásáról. Eszerint lelassult a gazdasági növekedés, több az állástalan, kevesebb a vállalkozó; ráadásul az ország építőipara is egyre mélyebbre süllyed, és az uniós támogatások lehívásában szintén óriási a lemaradás. Merre tart hát 2013 végén Szlovákia gazdasága? Erről két szakértővel: Farkas Ivánnal és Gál Zsolttal Miklósi Péter beszélget.