Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Popis epizódy
Alig hét-nyolc nap leforgása alatt Brüsszelben már kandidátusi státuszt kapott Ukrajna és Moldova az Európai Unióba; s emellett aktívan terítékre került a nyugat-balkáni államok régen esedékes hasonló szándéka is. A G7-ek németországi találkozójának résztvevői most minden eddiginél konzekvensebb kiállást ígértek a putyini háborúval sújtott Ukrajnának, egyúttal a globális dél országainak bevonásával összehangolt küzdelmet hirdettek a katasztrofális éhínség ellen. A NATO-csúcs Madridban pedig gyökeresen új stratégiai koncepciót fogadott el, egyben döntött Finnország és Svédország felvételéről is. De pont ezen a napon közölték a hírügynökségek gyorshírben azt is, hogy a pénzforgalmilag szorult helyzete került Oroszország 1917, tehát a bolsevik hatalomátvétel óta először nem törleszt a nyugati hitelezőivel szemben. Minderről Bara Zoltán elemzővel, Miklósi Péter beszélget.