Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Popis epizódy
Csak forró lesz-e az ősz Szlovákiában, vagy viharos is? Mert az országban nemcsak a vágtázó infláció okoz magasfeszültséget, hanem zendülnek a pedagógusok, az önkormányzatok, az egészségügyben dolgozók. Eközben saját lábában elbotlott a kormánykoalíció, és a türelmét vesztett SaS szerdán arra kérte a kormányfőt, hogy augusztus 31-éig tegyen javaslatot annak újrafogalmazott szövegére úgy, hogy abban Igor Matovič már ne legyen tagja a kormánynak. És hát történik nálunk mindez egy olyan időszakban, amikor Putyin háborúja miatt a nemzetközi politikai-gazdasági kapcsolatok amúgy is egyre mélyebb krízisbe esnek. Vajon ebben az egyik kutya, a másik eb helyzetben a saját frászpolitikájával zsákutcába manőverezte magát a négypárti kormánykoalíció, vagy maradt-e számára még egy reményfutam, hogy a kiábrándult választók szemében ne a a Fico-éra képviselőinek és az újnáci pártoknak álljon a zászló? Minderről Grendel Gáborral és Szalay Zoltánnal, Miklósi Péter beszélget.