Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Popis epizódy
A most zajló görög sorstragédia szilárdítja vagy szakítja Európát? Szolidaritás vagy kiábrándult ellenségeskedés? Alekszisz Ciprasz pártjának szélsőbaloldali szárnya eurokolonializmusról beszél; mások dilemmája, hogy jó megoldás született-e az eurozóna állam- és kormányfőinek rendkívüli csúcsértekezletén. Mi a különbség a mentőpolitika és a gazdasági diktátum között? Politikai és gazdasági következményeiben mit jelentett volna a grexit, illetve az Európai Unió és az eurozóna jövőjét illetően mi előnyösebb Európának: a német precizitás és hajthatatlanság, vagy a francia politikai bűvészkedés és lazább problémakezelés? Nagy József Európa parlamenti képviselővel és Antalík Imre közgazdász egyetemi oktatóval erről beszélget Miklósi Péter.