Ars musica

Živé informácie, aktuality, publicistika, rozhovory, analýzy, reflexie – a najmä hudba v jej rôznych prejavoch a podobách.
Autori: Zuzana Adamkovičová, Ján Dúbravský, Mária Gavalová, Peter Zagar, Adrian Rajter, Tomáš Boroš, Melánia Puškášová, Jozef Červenka, Ľuboš Kovačech, Zuzana Eperješi.

Vysiela sa: v pondelok až piatok 10:00-12:00
Popis epizódy
Ars musica sa bude v utorok 22. októbra hudbou i rozhovormi venovať očakávaným slávnostným koncertným podujatiam. Na úvod sa budeme rozprávať o aktuálnom ročníku Bratislava Mozart Festival 2024 s umeleckým riaditeľom festivalu Róbertom Šebestom. Druhú hodinu relácie v spoločnosti dramaturga Slovenskej filharmónie Juraja Bubnáša naplní téma Slávnostných koncertov k 75. výročiu založenia Slovenskej filharmónie. Dotkneme sa významov slávnostnosti v tvorbe hudobnej dramaturgie, predstavíme program koncertných večerov a priblížime svetovú premiéru diela Dom hudby v siedmich obdobiach Ľubice Čekovskej. O tomto výnimočnom premiérovanom diele, ktorého témou je príbeh budovy Reduty, sa dozvieme viac aj z tých najpovolanejších úst – z úst autorky Ľubice Čekovskej v pripravenom rozhovore