Marián Mitaš otvorene o úspechu Hniezda aj adopcii

Marián Mitaš otvorene o úspechu Hniezda aj adopcii

Druhá epizóda seriálu Hniezdo pritiahla k televíznym obrazovkám ešte viac divákov, ako to bolo počas premiéry 12. januára. Novinku z dielne RTVS si v nedeľu večer na Jednotke pozrelo takmer pol milióna Slovákov.

Z úspechu Hniezda sa teší aj herec Marián Mitaš, ktorý o svojej postave nechce prezradiť príliš veľa. „Moja postava bude hybným motorom celého príbehu," povedal nám v rozhovore tesne po krste seriálu, ktorý sa konal v Mlynskej doline.

Hniezdo otvára mnohé, neraz pálčivé témy, ktoré sa týkajú pôrodov, rodičovstva, výchovy, ale aj adopcie detí. „Viem si predstaviť, že keby sme s manželkou nemohli mať deti, nejaké by sme si adoptovali," priznal otvorene obľúbený slovenský herec, ktorý je v súkromí dvojnásobný otec.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

sme natocili! #hniezdo #rtvs

Príspevok, ktorý zdieľa Marian Mitas (@marian.mitas),

„Podľa mňa by mal o adopcii premýšľať každý pár, ktorý chce mať deti a nedarí sa mu v tom," prezradil Mitaš. Ako dodal, verí, že sa skôr rozvinie debata o tom, ako adopcie detí zjednodušiť a pomôcť tak nielen rodičom, ale aj najmenším.

Mariána sme sa opýtali aj na to, ako si spomína na prvú klapku seriálu. Páči sa mu, že od samého začiatku sa s režisérom Braňom Mišíkom o všetkom, čo je v scenári, ale aj o tom, čo sa dialo na pľaci, veľa rozprávali a niektoré veci dotvárali priamo na mieste.

Mitaš sa priznal, že nemá rád, keď sa postavy rozdeľujú na kladné a záporné. Sám ma najradšej postavy, ktoré sú živé, autentické. Keď je postava niečo medzi... Najdôležitejšie je podľa neho to, aby mali diváci pocit, že sa pozerajú na človeka, ktorého už kedysi stretli aj naživo.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Sledovať Hniezdo môžete zadarmo a bez reklamy aj v našom online archíve. Tretiu epizódu odvysielame v nedeľu 26. januára o 20:30 na Jednotke. 


Živé vysielanie ??:??

Televízia