„O makrónkach sa hovorí, že pochádzajú z Francúzska. Ich skutočný pôvod je však v Taliansku," hovorí cukrárka Dominika Onofrejová, ktorá štábu televíznej Reginy dovolila nahliadnuť do svojej kuchyne. Ako dodáva, túto obľúbenú maškrtu začala robiť po tom, keď zo všetkých strán počúvala, aká náročná je ich príprava.
Najdôležitejšie je pri príprave makróniek veľa vecí najprv „vychytať". Túto špecialitu pripravíte z mandľovej múky, cukru a vaječných bielkov.
zdroj foto: instagram.com/domcine_laskonky
Sú tak prirodzene bezlepkové, ale rovnako dôležitá je aj ich náplň. Najobľúbenejšia je čokoládová, čoraz viac si obľubu získava aj slaný karamel. Makrónky lákajú nielen svojou chuťou, ale farbami.
Dostupných je niekoľko potravinárskych (absolútne nezávadných) farieb, ktoré sa dajú na výrobu makróniek použiť. Cukrárka Dominika si počas nakrúcania reportáže vybrala žltú. Priznáva, že farby zvykne občas miešať, čím docieli úplne nové a zaujímavé odtiene. Sledujte video a nechajte sa inšpirovať.
Pomoc
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.