Cenné rady, tipy a triky s kuchynskou soľou

Cenné rady, tipy a triky s kuchynskou soľou

Soľ je najznámejšia ako korenina, ktorú bežne používame v domácnosti, no pomôcť nám vie nielen pri varení ako dochucovadlo... V pondelkovom Dámskom klube (10. februára) sme sa rozprávali o využiteľnosti soli aj inde, ako len v kuchyni. A tu je niekoľko dôkazov o tom, že soľ je niekedy naozaj viac ako zlato.

Kuchynská soľ sa dá využiť napríklad v kúpeľni. Tí z vás, ktorým v sprche visí gumový záves, možno často bojujete s plesňami a závesy vymieňate príliš často. Vykúpte ich v slanom kúpeli, nechajte vysušiť a zaveste znova. Plesne nebudú mať žiadnu šancu.

Rovnako lacný a rýchly trik so soľou môžete vyskúšať aj v prípade nepriechodného odtoku. V tomto prípade je okrem soli potrebná aj sóda bikarbóna, ktoré zmiešame dokopy, zmes nasypeme do odtoku a zalejeme necelou šálkou octu a necháme pätnásť minút pôsobiť. Nakoniec odtok prepláchneme horúcou vodou.

Soľná vlasová maska

V kúpeľni ešte na chvíľu zostaneme... Ak bojujete s mastnotou vlasov, aj tu pomôže obyčajná soľ. V 300 ml vody rozmiešajte 1 PL soli a roztok použite ako masku, ktorú je potrebné vtrieť do pokožky, nechať niekoľko minút pôsobiť a nakoniec opláchnuť vlažnou vodou.

Soľ pomáha aj pri opuchnutých očiach. V šálke vlažnej vody rozmiešajte kávovú lyžičku soli. Potom stačí už len namočiť vatové tampóny a položiť si ich na opuchnuté miesta... Ak sa pýtate, či vám takáto kúra zbytočne nerozdráždi oči, odpoveď znie NIE.

Ďalšie tipy a triky so soľou si môžete pozrieť v priloženom videu. Kompletné vysielanie relácie Dámsky klub sledujte zadarmo a bez reklamy v našom archíve.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Živé vysielanie ??:??

Televízia