Mačacia reč tela: Ako ju správne prečítať?

Mačacia reč tela: Ako ju správne prečítať?

Máte doma mačku a chceli by ste ju udržať pri dynamickom a hravom spôsobe života? Ste na správnej adrese! Pred pár dňami bola reč o mačkách aj v obľúbenom programe RTVS Dámsky klub, v ktorom sme hostili odborníka na doplnky pre štvornohých miláčikov.

Zaujímalo nás, ako mačkám porozumieť, pričom sme sa zamerali na reč ich tela. „K najvýraznejším prejavom je u mačiek tzv. chvostový, zabúdať nesmieme ani na hlavu, uši a packy. Chvost hore znamená, že mačka je spokojná a šťastná. Takto dáva najavo svoju dôveru,“ hovorí veterinár.

Keď sa mačke niečo nezdá, zježí sa a cerí zuby. V takom momente by sme mali byť mimoriadne opatrní. Veľkú pozornosť by sme mali venovať aj mačacím fúzom. Pomocou nich si náš domáci miláčik dokáže stabilizovať priestor a zhodnotiť, kam môže vojsť a či sa do priestoru zmestí.

„Fúzy nasmeruje dopredu, keď loví potravu a keď ju už chytí, aj pomocou fúzov vie zhodnotiť, kde presne má zahryznúť,“ dodáva veterinár. Fúzy a uši nasmerované dozadu znamenajú ohrozenie. Aj v tomto prípade hrozí útok.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Celú reláciu si môžete pozrieť zadarmo a bez reklamy v našom archíve.

Živé vysielanie ??:??

Televízia