Cestou necestou

Vhodné pre všetkých Skryté titulky Audio komentár HD Európska tvorba
Gastronomický cestopis o zaujímavých Slovákov dlhodobo žijúcich v zahraničí. Ich očami spoznáme nové i dobre známe lokality a s nimi spojené miestne tradície, kultúru a gastronómiu.
Tenerife je najväčší z Kanárskych ostrovov, nachádzajúci sa ako autonómna oblasť Španielska v Atlantickom oceáne. Bývanie pri mori a pracovná príležitosť sem pred tromi rokmi priviali aj Dalibora z Trenčína. Dalibor je fantastický šéfkuchár, ktorý žil 12 rokov v Latinskej Amerike. Po pokuse žiť na Slovensku dostal ponuku otvoriť si reštauráciu na tomto španielskom ostrove. Spolu s rodinou tu našiel nový domov a získal aj nemalé pracovné úspechy. Naše putovanie začneme v hlavnom meste ostrova – Santa Cruz. Miestne trhovisko nám odhalí kolorit krajiny. Navštívime mlyn, v ktorom sa melie gofio (múka z pražených zŕn), kaktusovú farmu, ochutnáme miestne víno a keďže grilovanie je Daliborova parketa, pochutnáme si aj na mäse.