Kam s deťmi cez letné prázdniny? Toto sú tipy na zážitky na Slovensku

Kam s deťmi cez letné prázdniny? Toto sú tipy na zážitky na Slovensku

V Dámskom klube sme priniesli niekoľko tipov na atrakcie a lokality, ktoré pobavia celú rodinu.

Zážitky v Tatrách

Vysoké Tatry sú zaujímavé aj počas letných dní. Okrem množstva turistických chodníčkov a krásnej prírody, si deti môžu vyskúšať jazdu na horských trojkolách v obci Tatranská Lomnica. Zábavnú jazdu na trati dlhej 3 kilometre si určite užijú aj dospelí.

Zahrať si môžete aj hru Tatranská divočina. Zábavno-edukatívna hra v prírode má sedem etáp, ktoré spočívajú v plnení rôznych úloh.

Jazda na trojkolkach v Tatranskej Lomnici.png

Cesta za zvieratami

Všetky deti milujú zvieratká! Tento program je vždy zaručenou zábavou. Na Slovensku nájdete niekoľko menších ZOO, fariem a zveroparkov, v ktorých môžu deti zvieratá aj hladkať či kŕmiť.

Známy je napríklad Ekopark Piešťany, Farmapark v obci Lubina, Gazdovský dvor v Pustých Úľanoch, Zveropark v okrese Žarnovica a množstvo ďalších. Ak sa vyberiete smerom na Liptov, určite navštívte kontaktnú zoologickú záhradu pri Liptovskom Mikuláši. Rozhodnete neoľutujete.

Zážitky v obklopení zvierat vám ponúknu aj rôzne minifarmy. Jednu nájdete napríklad v prostredí malebného Podpoľania. Deti si tu užujú množstvo domácich zvierat, ale aj jazdu na koni.

Motýlia záhrada

Iba kúsok od Serede sa nachádza Motýlia záhrada. Môžete tu pozorovať desiatky farebných druhov a tiež kladenie vajíčok. Uvidíte napríklad najfarebnejšieho motýľa z Kostariky alebo najväčšieho motýľa na svete. Na deti čaká aj prezentácia o živote motýľa, dozvedia sa o jeho životných cykloch a spôsobe života.

motyl.jpg

Interaktívne výstavy

Trošku iný druh zážitku ponúkajú rôzne interaktívne výstavy. Zážitkovou formou vás prenesú do rôznych kútov sveta, dostanete sa na severný pól alebo pod hladinu tatranského plesa. Deti sa niečo naučia aj zabavia. Súčasťou takýchto výstav sú tiež rôzne zábavné aktivity. Navštívte napríklad bratislavskú Bibianu, Tricklandiu v Starom Smokovci, Interaktívnu výstavu na Hrebienku alebo interaktívne expozície na rôznych slovenských hradoch.

kultúra výtvarné umenie Bibiana výstava Emócie_TASR.jpg

Cesty za zmenšenou históriou

Ak máte radi históriu a legendy, tak na Slovensku si máte z čoho vyberať. Na celom jeho území nájdete množstvo hradov, zámkov či starých zrúcanín, ktoré sa oplatí vidieť.

Mnohé z nich nájdete aj v Parku miniatúr v Podolí. V areáli sa nachádzajú ich zmenšené kópie. Na svoje si prídu menšie aj väčšie deti. Natrafíte legendy aj povesti, ktoré ukrývajú princezné, kráľov či drakov.

Park miniatúr Podolie

Zaujíma vás viac tipov? Nazrite do archívu Dámskeho klubu, v ktorom nájdete viac nápadov na zábavné aktivity s deťmi na Slovensku.

Živé vysielanie ??:??

Televízia