Úvod Novinky EURO 2020
Škriniarov gól alebo červená karta. Pre toto Slovensko vyhralo
Škriniarov gól alebo červená karta. Pre toto Slovensko vyhralo

Škriniarov gól alebo červená karta. Pre toto Slovensko vyhralo

Milan Škriniar sa stal ústrednou postavou otváracieho zápasu Slovenska na ME vo futbale 2021.

Slovenský stopér totiž v 63. minúte stanovil stav stretnutia na 2:1 pre Slovensko. Tento stav sa nezmenil do konca duelu a naši reprezentanti sa tak mohli tešiť z troch bodov.

„Sme veľmi radi, že sa nám podarilo zápas dotiahnuť do víťazného konca. Vedeli sme, že Poliaci majú kvalitný tím, ale myslím si, že keď budeme takto bojovať a makať ako jeden muž, tak budeme rovnako odmenení," povedal pre RTVS po zápase Milan Škriniar.

Futbalista roka 2020 mal pravdu. Hoci Slováci zaznamenali tri body, víťazstvo sa rodilo veľmi ťažko. Najťažšie nám bolo paradoxne potom, keď súper prišiel v 62. minúte o Grzegorza Krychowiaka.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Poľský záložník totiž dostal druhú žltú kartu, keď sa vyfauloval na Jakubovi Hromadovi. Slováci boli v jednej chvíli nútení zmeniť spôsob hry. A bolo to vidieť.

Viaceré situácie pri rozohrávke našich boli veľmi hraničné a loptu sme si neraz prihrávali v blízkosti hráčov súpera.

„Mužstvo si musí na to zvyknúť. Na ten úplne iný štýl, že chcelo kompaktne hrať vzadu a vyrážať do protiútokov. A teraz musí dobýjať bránku súpera," približoval v 68. minúte možné mentálne nastavenie mužstva expert RTVS Marián Zeman.

Už o minútu neskôr ale prišiel najdôležitejší moment stretnutia. Milan Škriniar totiž po zahraní rohu umiestnil odrazenú loptu za chrbát Wojtecha Szczęsného.

Slovensko sa v prevahe bránilo

Po veľkej eufórii radosti, ale prišli veľmi náročné chvíle. Do konca súboja ostávalo ešte zhruba 15 minút.

Počas tohto úseku hry boli veľmi aktívni Poliaci a neraz aj dosť blízko k vyrovnaniu.

Slovensko napokon duel zvládlo a dotiahlo výsledok do víťazného konca. „Som rád, že Škrinka dal gól a hoci tam mali v závere šance, vydržali sme."

„Tak to býva, nik nevie, ako sa zápas bude vyvíjať, som rád, ako sme to zvládli. Oni chceli v závere viac útočiť, tlačili sa dopredu," vravel po zápase Ondrej Duda.

Slovensko je po pondelňajšom programe na čele E-skupiny, kde následne večer remizovalo Španielsko so Švédskom 0:0.

Ďalší duel čaká našich v piatok 18. júna od 15:00 hod. proti Švédsku. Opäť sa bude hrať na štadióne v Petrohrade a priamy prenos odvysiela RTVS na Jednotke, webe futbal.rtvs.sk a vlnách Rádia Slovensko.

FOTO: TASR

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia