Úvod Novinky Filmy a seriály
Najväčší korupčný škandál FIFA. Zákulisie ukazuje seriál El Presidente
Najväčší korupčný škandál FIFA. Zákulisie ukazuje seriál El Presidente

Najväčší korupčný škandál FIFA. Zákulisie ukazuje seriál El Presidente

Seriál El Presidente dramatizuje skutočný príbeh najväčšieho korupčného škandálu FIFA. 

Škandál úplatkov, ovplyvňovania a prania špinavých peňazí sa prevalil v roku 2015. Týkal sa najmä funkcionárov juhoamerickej konfederácie CONMEBOL a severoamerickej konfederácie CONCACAF.

Dôsledkom škandálu bolo zatknutie štrnástich futbalových funkcionárov, rezignácia prezidenta FIFA Seppa Blattera a prezidenta UEFA Michela Platiniho.  

MS vo futbale 2022 na desktope  MS vo futbale 2022 na mobile

Osemdielny seriál čilskej, argentínskej a americkej produkcie

Hlavnou postavou seriálu El Presidente je Sergio Jadue. Spočiatku nenápadný prezident čilského futbalového klubu sa stane súčasťou nekalých praktík, ktoré mu vynesú až post viceprezidenta juhoamerickej konfederácie CONMEBOL.

FBI si vyberie Sergia ako najslabší článok korupčnej schémy a donúti ho, aby sa stal jej informátorom. Prostredníctvom neho sa dostaneme do zákulisia peňažných transakcií, ktoré ovplyvňovali výber krajín hosťujúcich dôležité futbalové zápasy či majstrovstvá a udeľovanie televíznych, marketingových a sponzorských práv.

Seriál má osem častí. Prvú z nich nájdete v archíve na webe RTVS do soboty 5. novembra. Ďalšie môžete sledovať vždy v sobotu po 22:00 hod. na Dvojke.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Záverečnú epizódu seriálu vysielame v sobotu 19. novembra. Teda len deň pred začiatkom MS vo futbale 2022. Všetky dôležité informácie o svetovom šampionáte v Katare nájdete na špecializovanej podstránke futbal.rtvs.sk

25 50 75 90
Foto: Amazon Prime Video

Živé vysielanie ??:??

Televízia