Úvod Novinky Filmy a seriály
Jedna z najbrutálnejších vrážd sa stala v bratislavskom Lamači
Jedna z najbrutálnejších vrážd sa stala v bratislavskom Lamači

Jedna z najbrutálnejších vrážd sa stala v bratislavskom Lamači

Nasledujúce riadky nie sú pre slabé povahy.

Písal sa rok 1997. V jeden letný deň sa Roland Kuruc prechádzal bratislavským Lamačom, keď v pivnici opustenej chatky našiel mŕtvolu bezdomovca. Dodnes ide o jednu z najbrutalnejších vrážd na Slovensku.

vrazda krimi násilie.jpg

V schátranej chatke boli nájdené až dve telá umučených mužov. Celý prípad pomohol objasniť Ján Szabó, ktorý sa na celej brutalite podieľal. Začiatkom septembra v roku 1997 sa prihlásil na polícii, aby prezradil, čo sa nebohým stalo.

Ukázalo sa, že obeťami boli dvaja bezdomovci, Miroslav Madunický a Jaroslav Pastorek. Páchatelia mužov zviazali a niekoľko dní ich kruto týrali. Pri pohľade na nájdené mŕtvoly prechádzal mráz po chrbte. Ťažko si predstaviť utrpenie, ktorým si prešli.

Na telách boli nájdené popáleniny, hlboké rezné aj bodné rany. Obaja boli vyhladovaní a chýbali im pohlavné orgány. Chladnokrvná vražda sa zapísala medzi najkrutejšie prípady slovenskej kriminalistiky.

Za hlavného páchateľa bol označený bezdomovec Viliam Feigler. Za tento beštiálny zločin bol odsúdený na doživotie. Jeho spolupáchatelia dostali 15 až 25 rokov. Medzi nimi aj Ján Szabó, ktorý sa prihlásil na polícii.

Ohavný prípad zavraždených bezdomovcov môžete sledovať vo štvrtok 6. júna o 23:10 v Najväčších kriminálnych prípadoch Slovenska na Dvojke.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia