Úvod Novinky Filmy a seriály
Nový seriál STVR v hlavnej úlohe s Annou Jakab Rakovskou. Pozrite si skvelú upútavku
Nový seriál STVR v hlavnej úlohe s Annou Jakab Rakovskou. Pozrite si skvelú upútavku

Nový seriál STVR v hlavnej úlohe s Annou Jakab Rakovskou. Pozrite si skvelú upútavku

Bude to prvý viacjazyčný seriál v Slovenskej televízii s názvom Pressburg.

Prepája život jazykovej menšiny so slovenskou väčšinou v súčasnej Bratislave. Vysielať sa bude od 6. septembra na Dvojke. Seriál Pressburg sa vysmieva zo stereotypov a predstavuje hľadanie identity vo viacjazyčnom prostredí cez príbeh lásky Slovenky Zity a Maďara Attilu, ktorých si zahrali Anna Jakab Rakovská a Attila Matusek.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Domased Attila a svetobežníčka Zita sa napriek malej pravdepodobnosti stretnú a zamilujú. Rozdielnosť ich pováh, zázemia aj názorov na svet však predurčuje tento vzťah na zánik. Oni sa ale pokúsia o lásku zabojovať.

V seriáli budete môcť vidieť množstvo skvelých hercov. Zitinu starú mamu, trojjazyčnú Prešporáčku, si zahrá herecká ikona Zuzana Kronerová a v epizódnych postavách sa objavia aj Petra Polnišová, Gregor Hološka či Lukáš Frlajs.

Attila-Matusek-v-seriáli-pressburg

Attila Matusek

Scenáristkou je Lucia Molnár Satinská a režisérom jej manžel Csaba Molnár. „Spolu s postavami nášho seriálu hľadáme odpovede na otázku, aká je správna rovnováha medzi multikultúrnosťou a ochranou našich hodnôt. Dôležitým rozmerom je rozšíriť obzory divákov, ponúknuť im alternatívy, pravdivejší, ale zároveň zábavný a obohacujúci pohľad do života menšín na Slovensku“, hovorí režisér Csaba Molnár.

Fotky z nakrúcania seriálu si pozrite v našej galérii.

25 50 75 90

Galéria

Zuzana-Krónerová-v-seriáli-Pressburg Zuzana-Krónerová-v-seriáli-Pressburg Anna-Jakab-Rakovská-v-seriáli-Pressburg Anna-Jakab-Rakovská-v-seriáli-Pressburg Anna-Jakab-Rakovská-v-seriáli-Pressburg Attila-Matusek-v-seriáli-pressburg Anna-Jakab-Rakovská-v-seriáli-Pressburg Attila-Matusek-v-seriáli-pressburg BEŤÁRI-zo-seriálu-pressburg Gregor-Hološka-v-seriáli-pressburg REŽISÉR-Csaba-Molnár-seriálu-pressburg REŽISÉR-Csaba-Molnár-anna.jakab-rakovska-a-attila-matusek-v-seriáli-pressburg REŽISÉR-seriálu-pressburg-Csaba-Molnár

Živé vysielanie ??:??

Televízia