Úvod Novinky Filmy a seriály

Film Vlny zabojuje o Oscara. Toto sú prvé slová nadšeného režiséra Jiřího Mádla

Dobová dráma je inšpirovaná skutočným príbehom skupiny novinárov a ich odhodlaním.

Film Vlny zabojuje o Oscara. Toto sú prvé slová nadšeného režiséra Jiřího Mádla

Film Vlny sa ihneď po uvedení do kín stal absolútnym diváckym hitom. Na Slovensku ho videlo viac ako 100-tisíc divákov, u našich susedov takmer 400-tisíc. Dobová dráma režiséra Jiřího Mádla valcuje divácke emócie a rozdúchava vášne.

Premiéra filmu Vlny

Príbeh filmu Vlny je zasadený do zahraničnej redakcie Československého rozhlasu v období roku 1968. Film je plný výborných hercov. Hlavnú úlohu v ňom dostal Vojtěch Vodochodský, hlavnú ženskú postavu Táňa Pauhofová. Vo filme ďalej účinkujú Tomáš Maštalír, Martin Hofmann, Vojtěch Kotek, Stanislav Majer, Jevgenij Ivanovič Libezňuk či Michaela Majerníková.

Teraz bude mať dráma Vlny jedinečnú šancu zabojovať o prestížne filmové ocenenie. Česká filmová a televízna akadémia sa rozhodla vyslať snímku do bojov o nomináciu na Oscara v kategórii za najlepší medzinárodný film.

„Ďakujem ČFTA za vyslanie Vĺn ako kandidáta za Česko. Pripravujem sa v prírode na rolu, tak aspoň takto ďakujem všetkým za gratulácie. Je to iba začiatok, ale zabojujeme o nomináciu,“ napísal nadšený režisér na svojej sociálnej sieti.

Ktoré snímky postúpia do užšieho výberu oznámi americká Akadémia filmového umenia a vied 17. decembra.

25 50 75 90