Úvod Novinky Osobnosti
Zora Czoborová: Fitnes tréner by mal byť psychológom aj pedagógom
Zora Czoborová: Fitnes tréner by mal byť psychológom aj pedagógom

Zora Czoborová: Fitnes tréner by mal byť psychológom aj pedagógom

Ako si nájsť kvalitného trénera, ktorý vám pomôže dostať sa k vysnívanej postave? Aj na to sme sa opýtali známej fitnes trénerky.

V dnešnej dobe sa o zdravej životospráve a cvičení hovorí stále viac. So zvýšením záujmom o tieto témy sa však objavuje aj množstvo internetových odborníkov, ktorí ponúkajú zaručené recepty na dokonalé telo.

Ako sa zorientovať v širokej ponuke diét, cvičebných programov a podľa čoho si vybrať kvalifikovaného trénera?

Na to nám v relácii Hosť Nory Gubkovej odpovedala bývalá fitneska a vyhľadávaná trénerka Zora Czoborová.

Kvalitný tréner by mal mať určite vzdelanie, keďže pracuje s ľudským telom. Ak zle cvičíte, alebo sa nesprávne stravujete, môže to mať dlhodobé následky na celý život," povedala trénerka a dodala, že rovnako dôležitá je aj prax, ktorou by mal dobrý tréner disponovať.

Zora Czoborová.png

Keď som skončila vysokú školu, tiež som si myslela, že som zjedla všetku múdrosť sveta. No je iné, ak niečo máte naštudované a ak to máte aj odskúšané, fyzicky s klientami oddreté a vidíte, aké sú tie výsledky v realite," vysvetlila poslucháčom Rádia Slovensko.

Dôležité sú výsledky

Zora Czoborová zdôraznila, že cvičenie nesmie viesť k zraneniam ani k dlhodobým poškodeniam.

Žiaľ, pri nesprávne vedenom tréningu môžu nastať aj takéto komplikácie. Preto všetkým začiatočníkom odporúča, aby začali cvičiť so skúseným trénerom. Na čo by ste si pri výbere trénera mali dávať pozor?

Treba si pozrieť reputáciu. Nejde o to, kto má najviac followerov, nejde o to, kto má najviac lajkov. Ide o to, kto má za sebou reálne výsledky. Že vy reálne vidíte, že ten človek pracuje, nemá v ruke dva telefóny, nemá naraz troch klientov," zhrnula Czoborová, podľa ktorej by mal byť tréner pedagógom a psychológom zároveň.

Takýto tréner vás vie presvedčiť, že dokážete dosiahnuť výsledky, po akých túžite.

Ak vás zaujíma, ako sa Zora Czoborová dostala k svojej profesii alebo ktorá krajina jej najviac prirástla k srdcu, vypočujte si celý rozhovor v našom archíve.

FOTO: Instagram / Zora Czoborová

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia