Milan Zimnýkoval, ktorý spoločne s Jurajom Bačom moderuje najsladšiu šou jesene Pečie celé Slovensko, je známy gurmán.
Sú však jedlá, ktorými mu neulahodíte. „Lečo, dukátové buchtičky a kapsy (zemiaková placka, lečo, bravčové mäso),“ vymenoval a povedal, že aby bolo jedlo dobré, vôbec nemusí byť komplikované.
Varenie alebo pečenie?
Pred pečením uprednostňuje varenie. Zásadnou kuchynskou surovinou je preňho cesnak. „Keď niekto nemôže cesnak, napríklad moje dve dievčatá, aj tak ho tam tajne dávam. Cesnak je základ, ak nerátam soľ a čierne korenie.“
Skúseného moderátora sme sa pýtali aj na to, kto u nich doma varí častejšie. „Varím viac. Moja manželka vie variť, je šikovná, varí chutne. Neberiem to tak, že som hrdina. Varím preto, aby ona nemusela.“
Východniarske holúbky
S Milanom Zimnýkovalom sme prebrali i typické východniarske jedlo holúbky.
Moderátori pekárskej šou Pečie celé Slovensko Milan Zimnýkoval a Juraj Bača budú spoločne s porotkyňou Petrou Tóthovou súťažiť v najbližšej časti súťažno-zábavnej šou Milujem Slovensko. Kapitánom ich tímu bude Dano Dangl.
Spoluhráčmi Adely budú Dagmar „Didiana“ Dianová a Gabo Kocák s Robom Pappom z relácie Tajomstvo mojej kuchyne.
Milujem Slovensko vysielame v piatok od 20:30 hod., Tajomstvo mojej kuchyne v nedeľu od 18:20 hod. a Pečie celé Slovensko od 20:30 hod. na Jednotke.
Foto: Milan Krupčík