V najnovšej časti súťažno-zábavnej šou Milujem Slovensko budú proti sebe stáť protagonisti Pečie celé Slovensko a Tajomstvo mojej kuchyne.
Danov tím vytvoria moderátori Pečie celé Slovensko Milan Zimnýkoval a Juraj Bača spoločne s jednou z porotkýň najsladšej šou jesene Petrou Tóthovou.
Vyzvali sme ju, aby si zaspomínala na svoje začiatky. „Moje cukrárske začiatky boli u babky pri vylizovaní formy od bábovky. Potom som si na jednom ostrove vo Venezuele, kde som mala najlepší croisant a najlepší marakujový tart na svete, povedala, že to chcem predávať a to sa chcem naučiť robiť,“ priblížila.
Prvý dezert upiekla, keď mala dvadsať rokov. „Úplne prvý koláč, ktorý som upiekla, boli prasiatka z cesta. Mali ňufáčik, oči a uši. To boli moje prvé koláče.“
Obľúbený dezert
Petry Tóthovej sme sa tiež pýtali, ktorý zákusok má najradšej. „Nepoviem nie cheesecaku. Mám veľmi ráda dezerty, ktoré sú nové. Čokoľvek nové rada ochutnám,“ odvetila.
Najväčšia výzva
Jej najväčšou pekárskou výzvou bola prvá svadobná torta. „Bolo to pre pár, kde ženích bol architekt. Dostala som presné rozmery, boli tam čiary a línie. Dopadlo to však na výbornú.“
A aká bola najväčšia torta, ktorú pripravovala? „Mala sedem poschodí a 45 kilogramov,“ prezradila.
Šou Milujem Slovensko ponúkame každý piatok od 20:30 hod. na Jednotke.
Foto: Milan Krupčík