Úvod Novinky Osobnosti
Magda Vášaryová o diplomacii. Toto sa Milan Lasica nedozvedel
Magda Vášaryová o diplomacii. Toto sa Milan Lasica nedozvedel

Magda Vášaryová o diplomacii. Toto sa Milan Lasica nedozvedel

Bývalá politička a veľvyslankyňa Magda Vášaryová prezradí detaily o svojej práci v diplomacii v relácii Silná zostava.

V rokoch 1990 až 1993 pôsobila Magda Vášaryová ako veľvyslankyňa Česko-Slovenska v Rakúsku. Vo Viedni na misii s ňou vtedy boli aj jej dcéry, manžel Milan Lasica musel zostať v Bratislave.

Ako žena v diplomacii však na ružiach nemala ustlané. Keďže pozatvárala všetky bankové účty najväčších teroristických skupín sveta, ktoré Česko-Slovensko 30 rokov financovalo, musela pol roka fungovať pod prísnou ochranou.

Jej kroky ostro sledovala rakúska polícia a pod škorpiónmi ju prevážali z práce aj do práce, nesmela chodiť ani do záhrady či k oknu. Jej dcéry dokonca absolvovali protiteroristický výcvik.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


A ako na tieto skutočnosti reagoval jej manžel - herec Milan Lasica, ktorý ostal sám v Bratislave? Dozviete sa vo videu.

Viac aj o tom, prečo diplomatická služba nebola priaznivá voči úlohe ženy v rodine, porozpráva bývala politička a veľvyslankyňa v Rakúsku a v Poľsku Magda Vášaryová v relácii Silná zostava.

Na tému Ženy v diplomacii bude s moderátorkou Veronikou Cifrovou Ostrihoňovou diskutovať aj bývalá veľvyslankyňa v Nórsku a diplomatka OSN Denisa Frelichová, chýbať nebude ani stála hostka - komička Simona Salátová.

Sledujte Silnú zostavu v premiére, vo štvrtok o 21.45 hod na Jednotke. Všetky časti relácie si môžete pozrieť zadarmo a bez reklamy v online archíve.

Foto: RTVS

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia