Úvod Novinky Osobnosti

Ruska Irina Rybalkina: Konečne žijeme v pokojnom svete

Presťahovala sa z rodnej Moskvy do Bratislavy a nevie si to vynachváliť.

Ruska Irina Rybalkina: Konečne žijeme v pokojnom svete

Priamo z Moskvy sa do Bratislavy presťahovala Ruska Irina Rybalkina spolu s rodinou pred dva a pol rokmi.

O dojmoch z nového domova sa podelila na Jednotke v novej sérii DedovizneVšetky chute Slovenska:

„Dôležitý je pre nás pokoj, aký u vás vládne.“

Stres máme minimálny

Syrníky-dedovizeň-RTVS

Situáciu v Rusku vnímali ako „komplikovanú“vtedy. Dnes rozhodnutie nájsť domov v slobodnom svete neľutuje:

„Slováci sú veľmi pokojní ľudia, ktorí nežijú v takom strašnom strese, aký sme zažívali doma v Rusku.“

Ako mama dvoch dcér vie porovnať aj školský systém, ktorý u nás trvá trinásť rokov po maturitu:

„V Rusku je to 11 rokov a nároky na deti sú oveľa oveľa prísnejšie, konkurencia je u nás neporovnateľne väčšia a deti sa teda musia viac snažiť.“

So smiechom už dodáva, že v Bratislave „neviete, čo sú to zápchy. V Moskve sme cestovali niekam minimálne dve hodiny,“ čiže dnes si celá jej rodina život „viac užíva“.

Syrníky-Irina-Rybalkina-RTVS

V Rusku nepoznali čo sú to „termálne kúpaliská“ a na Slovensku obdivuje:

„Všade je u vás na skok. Na hory na lyžovačku, do prírody, či na staré hrady, aké u nás nie sú.“

Na raňajky aj na večeru

Divákom prezradila recept na sýrniky, ktoré tradične v Rusku „robíme na raňajky, či na večeru“ a to najmä na sladko s džemom, či s kyslou smotanou, alebo aj na slano pre manžela „s klobásou a salámou“.

Ingrediencie na sýrniky:

  • 500 g tvarohu
  • 1 vajce
  • 4 pl hladkej múky
  • 3 pl kryštálového cukru
  • prášok na pečenie
  • vanilkový cukor
  • hrozienka

Tvaroh s vajcom zmiešame do cesta s múkou, cukrom, práškom na pečenie, vanilkovým cukrom a hrozienkami.

Na pomúčenej doske z cesta urobíme guľky, ktoré vypražíme na oleji.

Celý postup pečenia chutných sýrnikov si môžete pozrieť z archívu RTVS bez reklám a zadarmo. 25 50 75 90