Úvod Novinky Osobnosti
Zuzana Smatanová otvorene o najťažších chvíľach svojho života. Prečo sa rozhodla prehovoriť?
Zuzana Smatanová otvorene o najťažších chvíľach svojho života. Prečo sa rozhodla prehovoriť?

Zuzana Smatanová otvorene o najťažších chvíľach svojho života. Prečo sa rozhodla prehovoriť?

Známa speváčka si prešla vyhorením, čeliť musela aj depresii.

Zuzana Smatanová prijala pozvanie do diskusnej relácie Silná zostava, kde otvorene prehovorila o náročných stavoch, ktorými si prešla.

Speváčka zažila stavy vyhorenia, neskôr musela vyhľadať odbornú pomoc, pretože a u nej objavila vážna depresia. Ako uviedla, veľkou oporou jej bola práve rodina, ktorá jej psychický stav brala vážne a nikdy nezľahčovala.

„Musíme ľuďom vysvetľovať, že to nie je o tom, že zober si lopatu a bude ti lepšie. Zľahčovanie je strašne toxické,“ vysvetlila speváčka, ktorá sa netají ani sklonmi k perfekcionizmu.

Toto náročné obdobie jej však pomohla prekonať až návšteva psychiatričky a následná liečba. Hoci sa spočiatku bránila medikácii, dnes je za toto rozhodnutie vďačná.

„Ja som sa tých liekov zľakla, lebo tam bola predstava, že mi to zmení moju osobnosť, že budem zrazu oťapená. A tak som si povedala, že to skúsim sama len formou terapií. Ale tým, že tie panické ataky boli tak strašne intenzívne, tak ma to dostalo do bodu, kedy som si povedala, aj psychiatrička to povedala, že potrebujem lieky,“ popísala svoju skúsenosť s liečbou.

Vysvetlila, že práve vďaka liekom sa jej podarilo opäť naštartovať chemické procesy v mozgu, ktoré jej umožnili zasa fungovať.

„Pochopila som, že antidepresíva mi veľmi pomáhajú, pretože na to sú, sú anti, teda proti depresiám. Začalo mi byť lepšie aj vďaka nim. Takže to bu-bu-bu okolo antidepresív treba búrať, lebo to sú lieky, ktoré pomáhajú,“ povzbudila aj ostatných, ktorí možno majú rovnaký strach, ako mala kedysi ona.

A prečo sa rozhodla o svojich skúsenostiach takto otvorene hovoriť? To sa dozviete vo videu vyššie.

Celú epizódu nájdete aj v našom online archíve zadarmo a bez reklám. Premiérovú časť Silnej zostavy ponúkneme v piatok o 22:00 hod. na Dvojke.

25 50 75 90
FOTO: RTVS a Instagram

Živé vysielanie ??:??

Televízia