Šou Pečie celé Slovensko si obľúbilo viac ako pol milióna divákov. Čím, podľa porotkyne Petry Tóthovej, ľudí zaujalo?
„Myslím si, že je to tým, že je to veľmi milá šou. Naozaj si tam tí ľudia pomáhajú,“ povedala porotkyňa v relácii Trochu inak s Adelou. Každá séria zatiaľ ukázala, že za pekárskymi pultíkmi vznikajú skutočné priateľstvá.
Hoci ide o súťaž, o rivalskom súperení nemôže byť reč. „Všetko, čo tam vidíte je autentické,“ dodala Petra Tóthová.
Absolventka troch vysokých škôl a bývalá letuška sa napokon našla v pečení. Petra Tóthová opísala, ako sa v nej prebudil záujem o cukrárske umenie. „Myslím, že to bolo vtedy, keď som pri čítaní niečo jedla,“ hovorí Petra Tóthová. „Vtedy som zistila, že chcem vedieť, ako sa to pripravuje, ako funguje tá chémia.“
RTVS online
Skutočnej vášni v sladkých dobrotách prepadla až v zahraničí. Porotkyňu známej šou Pečie celé Slovensko a autorku knihy o pečení očarila chuť dezertu vo Venezuele. Bol to zlomový moment, ktorý sa podpísal pod jej ďalšie smerovanie. „Musela som zistiť, aké sú chute v zahraničí. Potom som sa mohla vrátiť a vyskúšať aj tie naše.“
Jej ďalšie kroky viedli na najprestížnejšiu cukrársku školu na svete „Pýtali si odo mňa odtlačok prsta, aby som mohla vojsť do vnútra," spomína cukrárka. „Už len to ma ohúrilo, že niekto chce môj odtlačok prsta, aby som išla variť,“ dodala so smiechom.
Sledujte talkshow Trochu inak s Adelou v piatok o 21:55 na Dvojke.