Úvod Novinky Osobnosti
Vo veku 35 rokov zomrela hudobníčka Stanislava Apfelová. Zostala po nej 4-ročná dcéra
Vo veku 35 rokov zomrela hudobníčka Stanislava Apfelová. Zostala po nej 4-ročná dcéra

Vo veku 35 rokov zomrela hudobníčka Stanislava Apfelová. Zostala po nej 4-ročná dcéra

Talentovaná muzikantka bola mladou mamičkou.

RTVS so zármutkom prijala správu o úmrtí hudobníčky Stanislavy Apfelovej.

Jej osobnosť si pripomenieme na Dvojke dnes v utorok 21. mája neskôr večer o 23:05 h v relácii Hudba - Made in Slovakia. Oznámenie o smrti zverejnil jej partner Erik na sociálnej sieti: „Vďaka láska za všetko. Bola si najlepšia manželka, maminka, kamarátka a, samozrejme, basáčka a gitaristka. Bola si hodená do boja, ktorý sa nedal vyhrať, ale bila si sa ako lev.“

Rádio_FM dnes na túto výnimočnú osobnosť spomína priebežne počas dňa vo vysielaní a o 20 h odvysiela reprízu programu Pohoda_FM so Stankou Apfelovou zo 6. apríla 2021.


Sama chorá pomáhala ďalším

Mladú talentovanú muzikantku postihlo onkologické ochorenie už v roku 2020, keď jej dieťa malo pol roka. Ľudia vytvorili zbierku na jej liečbu, z ktorej Stanka Apfelová pomáhala ďalším pacientom, keďže sa vyzbieralo viac, ako očakávala.

Ročná liečba najúčinnejším liekom na ochorenie vychádza na 70 tisíc eur a poisťovňa nesúhlasila s jej preplatením, preto vznikla na podporu Stanislavy Apfelovej zbierka.

Apfelová-FB

Basgitaristka v časoch šťastia

Po operácii, chemoterapii a ožarovaní sa jej rakovina prsníka v tomto roku opäť vrátila. Do posledných chvíľ neverila, žeby mohla v takom mladom veku odísť, lebo ako povedala, cítila, že ešte tu má nejaké poslanie. Žiaľ, choroba bola silnejšia.

Pamätať si Stanislavu Apfelovú budeme ako basgitaristku najmä punk rockových kapiel Zlokot a Toddler punk, s ktorou získala RADIO_HEAD AWARDS 2012 v kategórii Nováčik roka. Zostala po nej štvorročná dcérka Linda.

25 50 75 90
Music Zone, FB - Stanislava Apfelová, OZ 9 múz

Živé vysielanie ??:??

Televízia