Úvod Novinky Osobnosti
Takto oslávila okrúhle narodeniny Zuzana Fialová. Povedali by ste to na ňu?
Takto oslávila okrúhle narodeniny Zuzana Fialová. Povedali by ste to na ňu?

Takto oslávila okrúhle narodeniny Zuzana Fialová. Povedali by ste to na ňu?

Jedna z našich najlepších herečiek je od 17. mája päťdesiatnička.

Keď sa na ňu pozriete, vek 50 rokov by ste jej ani náhodou netipovali. Herecké skúsenosti však na to má a právom je jednou z najlepších slovenských herečiek. Charakterizujú ju nadhľad a veľké pracovné nasadenie. Zuzana Fialová podáva v kultúre obdivuhodné výkony. Patrí k stáliciam Slovenského národného divadla a s obľubou ju obsadzujú aj zahraničné produkcie do filmových postáv.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Objavila sa aj u českého oscarového režiséra Jiřího Menzela v jeho filme Obsluhoval som anglického kráľa (2006) podľa predlohy Bohumila Hrabala. Herečka Zuzana Fialová patrila k obľúbenkyniam nestora nášho herectva majstra Milana Lasicu, po ktorého boku účinkovala aj v oceňovanom seriáli Kriminálka Staré Mesto, či vo viacerých ďalších spoločných, najmä divadelných projektoch.

Malá oslava

Herečka a aj režisérka Zuzana Fialová sa narodila 17. mája 1974 v Bratislave v rodine známeho slovenského horolezca Ivana Fialu, po ktorom zdedila lásku k horám a vzťah k Vysokým Tatrám.

A ako oslávila svoje narodeniny? „Nemám rada veľké oslavy a nemám rada veľa ľudí, lebo nemám rada small talk, takže som oslávila s mojimi piatimi najbližšími ľuďmi,“ prezradila nám.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia