Úvod Novinky Osobnosti
Zomrel slovenský spisovateľ a známy lekár Ján Milčák. Napísal množstvo hier pre deti
Zomrel slovenský spisovateľ a známy lekár Ján Milčák. Napísal množstvo hier pre deti

Zomrel slovenský spisovateľ a známy lekár Ján Milčák. Napísal množstvo hier pre deti

Dramatik, prozaik, rozprávkar a lekár mal 89 rokov.

RTVS s hlbokým zármutkom prijala správu o úmrtí slovenského spisovateľa, dramatika a lekára Jána Milčáka. Pre Slovenský rozhlas napísal množstvo hier a rozprávok pre deti, za ktoré získal viaceré medzinárodné ocenenia. Okrem rozhlasovej dramatickej tvorby sa venoval aj písaniu televíznych a divadelných hier, detských rozprávkových kníh a krátkej prózy pre dospelých.

„Večer 28. mája vo veku 89 rokov zomrel v Levoči náš otec Ján Milčák, lekár, dramatik, prozaik a rozprávkar. Venujte mu, prosím, modlitbu a tichú spomienku,“ napísal na sociálnej sieti jeho syn Marián Milčák.

Spomienka na Jána Milčáka v RTVS

Rádio Devín si osobnosť Jána Milčáka pripomenie v stredu 29. mája o 20.30 h odvysielaním rozhlasovej hry pre mládež Pokušenie. Nasledujúce tri dni od 29. mája do piatka 31. mája vždy o 22.30 h odvysiela Čítanie na pokračovanie – Rezbár (1. – 3. časť).

Vo štvrtok 30. mája v Ranníčku o 07.04 h odvysiela Rádio Devín rozhlasovú nahrávku levočskej povesti Dobré stránky vydanej v roku 2010, kedy sa stal Ján Milčák nositeľom Ceny Trojruža za výnimočné literárne dielo. 31. mája v piatok opäť v Ranníčku ponúkne Rádio Devín svojim poslucháčom rozprávku Chlapec lampášik.

Túto významnú osobnosť si RTVS pripomenie aj v televíznom vysielaní na Dvojke v nedeľu 2. júna na poludnie (o 12.00 h) televíznou rozprávkou Nevestine šaty.

25 50 75 90
Zdroj foto: facebook/Marián Milčák, Inštitút slovakistiky a MŠ

Živé vysielanie ??:??

Televízia