Úvod Novinky Osobnosti
Alena Heribanová o kolegyniach z RTVS. Nikto na nás nepracuje, dosiahli sme to tvrdou prácou
Alena Heribanová o kolegyniach z RTVS. Nikto na nás nepracuje, dosiahli sme to tvrdou prácou

Alena Heribanová o kolegyniach z RTVS. Nikto na nás nepracuje, dosiahli sme to tvrdou prácou

Moderátorka si na Slovenke roka odniesla mimoriadnu cenu.

Alena Heribanová je moderátorka, ktorá sa na obrazovkách objavuje už štyridsať rokov. Na prestížnom podujatí Slovenka roka si nedávno odniesla mimoriadnu cenu za spolok Živena, ktorým je predsedníčka. Je to najstarší ženský spolok na Slovensku, funguje od roku 1869. „Táto cena pre mňa znamená veľa, lebo pre mňa vždy naša história a dejiny Slovenska znamenali veľmi veľa,“ povedala.

„Priznám sa, že ten zaužívaný naratív, že sme krajina alebo národ bírešov a slúžok a že sme boli biedni v minulosti, by som rada nahradila iným. Že sme mali elity, intelektuálov, múdre ženy, vynálezcov, spisovateľky, umelkyňa, naša história je plná výnimočných osobností. Musíme mať vzor a vedieť, že stojíme pevne na základoch našej histórie,“ hovorí moderátorka.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Mnohé ženy si váži pre to, čo dokázali a pre ich silu. „Napríklad Danka Barteková, moja priateľka a obľúbená športovkyňa a osobnosť. Je to vyštudovaná diplomatka, je členkou medzinárodného olympijského výboru už druhé volebné obdobie. Vážim si Danku Bartekovú, ale aj Mariannu Ďurianovú, moje kolegyne, Martu Jančkárovú. Som hrdá na to, čo robia a ako dobre to robia,“ nadchýnala sa.

Hold vzdala však aj kolegyniam v RTVS. „Dlhé roky tam pôsobím, pracujem, bola som hlásateľka, som moderátorka, je to viac ako 40 rokov a viem, za akých podmienok robíme. Viem, že na nás nikto nepracuje, ani na našej popularite, ani na tom, aby nám bolo lepšie. Jednoducho všetko to, čo dosiahneme, dosiahneme tvrdou prácou“.

Sila žien

Čo by podľa nej mala mať silná žena? „Silná žena musí mať v sebe pokoj. Lebo v pokoji je sila. Všetky tie hystérie a všetky tie emócie, ktorými sa snažíme prehlušiť samé seba, nás oslabujú. Ale sústrediť sa na to, čo potrebujem, čo chcem, po čom túžim, pomenovať si, aký som človek a čo v živote očakávam,“ dodala.

25 50 75 90

Galéria

Slovenka-roka-2024.jpg Slovenka-roka-2024-Alena-Heribanova.jpg Slovenka roka 2024 - galavečer - D - 048.jpg Dominika-Cibulková-na-Slovenke-roka Danka-Barteková-na-Slovenke-roka Danka-Barteková-na-Slovenke-roka Dominika-Cibulková-na-Slovenke-roka Danka-Barteková-na-Slovenke-roka Simona-Simanová-na-Slovenke-roka- moderuje

Živé vysielanie ??:??

Televízia