Úvod Novinky Osobnosti
Legendárny Dempsey a jeden z najznámejších slovenských hlasov oslavuje 70
Legendárny Dempsey a jeden z najznámejších slovenských hlasov oslavuje 70

Legendárny Dempsey a jeden z najznámejších slovenských hlasov oslavuje 70

Herec Boris Farkaš sa dožíva krásneho jubilea.

Rozhlasový Kubo, Geňa či Gepetto z Pinocchia. Aj v týchto polohách sa poslucháčom Rádia Litera bude až do 10. júla prezentovať ikonický rozhlasový hlas. Boris Farkaš sa totiž 4. júla dožíva okrúhleho jubilea 70 rokov.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Vo vysielaní Rádia Litera sa od 1. júla objaví rozhlasová hra Márie Zelenkovej Slučka podľa knižnej predlohy Mareka Hłaska, kde si Boris Farkaš v roku 1992 zahral hlavnú úlohu Kuba Kowalského.

Od utorka 2. júla to bude hra Hríby na asfalte z roku 1985, ktorú podľa literárnej predlohy Jevgenija Dubrovina upravil Peter Gregor. V hlavnej úlohe Geňu sa predstaví Boris Farkaš po boku hereckých kolegov ako Stano Dančiak, Ján Kroner, Ľubo Roman, Eva Rysová, Eduard Bindas či Dušan Kaprálik a ďalší.

Boris-Farkas-v-radiu-Litera

Od 3. júla sa do programu Litery dostane aj rozhlasová hra pre deti inšpirovaná staroindickou rozprávkovou parabolou o „vymenených hlavách“. Jej téma vyjadruje odvekú túžbu ľudskej bytosti po identite, po harmónii duše a tela. Hlavnú v hre Viki Janouškovej s názvom Hajavadana – človek s hlavou koňa stvárnil tiež Boris Farkaš.

Od 4. 7. do 10. 7. si na Litere môžete vypočuť aj 13 rokov starý rozhovor Daniely Kapitáňovej s Borisom Farkašom a Tomášom Janovicom v rámci cyklu Desatoro kníh o ich obľúbených knihách a autoroch.

Boris Farkaš v rádiu Junior

Sedemdesiate narodeniny Borisa Farkaša oslávime aj dobre známym príbehom pre celú rodinu. Drevenú bábku menom Pinocchio pre rozhlas v roku 2011 oživila Dana Garguláková a hlas jeho otca Gepetta patrí práve Borisovi Farkašovi.

Boris-Farkas-v-radiu-Junior

Boris Farkaš je mužom tisícich hlasov. Dokazovať to bude v rozprávkových príbehoch vo vysielaní Rádia Junior, ktoré venovalo čerstvému sedemdesiatnikovi celý mesiac júl. Okrem štandardného letného programu sa od 2. júla až do konca mesiaca ozve hlas Borisa Farkaša aspoň z jednej rozprávky či rozhlasovej hry každý deň.

Borisa Farkaša poznáme asi najviac ako legendárneho Dempseyho zo seriálu Dempsey a Makepeaceová, ale aj z Websterovcov, ktorých si pripomenieme 4. júla o 11.30 a 18.30 na Dvojke, z filmov Únos, Pani dokonalá, Konečná stanica a mnohých iných.

Všetko najlepšie!

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia