Úvod Novinky Filmy a seriály
Dobový film Vlny je podľa režiséra Jiřího Mádla aj pre mladých. Je veľmi moderný, hovorí
Dobový film Vlny je podľa režiséra Jiřího Mádla aj pre mladých. Je veľmi moderný, hovorí

Dobový film Vlny je podľa režiséra Jiřího Mádla aj pre mladých. Je veľmi moderný, hovorí

Je nakrútený podľa doteraz nezverejnených skutočných príbehov novinárov z Československého rozhlasu.

Šesťdesiate roky, Československo. Z éteru sa ozýva rock'n'roll, minisukne a študentské revolty menia svet. Do prestížnej rozhlasovej redakcie prichádza Tomáš, ktorý sa ocitá v nebezpečnom súboji medzi redaktormi a tajnými službami. V stávke sú kompromitujúca nahrávka a životy všetkých.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Hlavný hrdina stojí pred ťažkou voľbou: obetovať brata alebo kolegov bojujúcich za pravdu? Nový film Jiřího Mádla Vlny je natočený podľa doteraz nezverejnených skutočných príbehov novinárov z Československého rozhlasu. Ich odhodlanie prinášať nezávislé spravodajstvo za každú cenu inšpiruje aj dnes.

Ak sa vám video nezobrazuje správne, obnovte stránku

„Nebál by som sa povedať, že je to film aj pre mladých. Nie žeby som ich chcel cielene osloviť, ale typ filmu je zábavný, rýchly a dynamický. Je veľmi moderný aj napriek tomu, že je to taká naša trauma z histórie, dalo by sa povedať. Myslím si, že to má nejakú sviežosť a frčí to,“ hovorí režisér Jiří Mádl, ktorý na ňom pracoval vyše desať rokov.

Backstage-Jirka-Mádl-reziser-filmu-Vlny

Režisér Jíři Mádl

Film je plný výborných hercov. Hlavnú úlohu v ňom dostal Vojtěch Vodochodský, hlavnú ženskú postavu Táňa Pauhofová. Vo filme ďalej účinkujú Tomáš Maštalír, Martin Hofmann, Vojtěch Kotek, Stanislav Majer, Jevgenij Ivanovič Libezňuk či Michaela Majerníková.

Premiéru mal 1. júla na filmovom festivale Karlove Vary, tú divácku bude mať 1. augusta.

25 50 75 90

Galéria

Vlny-film-herci Tana-Pauhofova-film-Vlny Backstage-Jirka-Mádl-reziser-filmu-Vlny Film-VLNY Film-VLNY Film-VLNY Film-VLNY Film-VLNY Film-VLNY-Tomáš-Maštalír Film-VLNY-Martin-Hofmann

Živé vysielanie ??:??

Televízia